Pavel Šafr spojil Babiše s vyhnáním Němců. A nepěkně se vyjádřil i o jeho voličích

27.05.2019 15:33

Pavel Šafr napsal v reakci na volby do europarlamentu na svůj web Svobodné forum komentář, ve kterém našel souvislost mezi Andrejem Babišem a odsunem Němců ze Sudet. Babiš je podle něj patronem všeho temného z naší moderní historie. Štěstím prý ale je, že jeho voliči nedokáží pochopit, k čemu je europarlament, takže se na volby do tohoto orgánu vykašlali.

Pavel Šafr spojil Babiše s vyhnáním Němců. A nepěkně se vyjádřil i o jeho voličích
Foto: Screen Facebook
Popisek: Andrej Babiš srovnává české a německé lentilky

„Babišovo ANO sice propadlo v Praze a okolí a také v centrech velkých měst nemá omračující výsledky, zato kraluje v severních Čechách a na severní Moravě,“ začal Šafr svou úvahu. Ze všech těchto oblastí byli přitom po válce odsunuti Němci a dorazily tam z vnitrozemí náplavy bez kořenů.

Podle Šafra je Andrej Babiš úspěšný všude tam, kde je přirozená struktura obyvatelstva narušena. Nejen v Sudetech, ale například i na masových sídlištích velkých měst, což je podle Šafra „další výrazný relikt poválečné historie naší země“.

A v úvahách o Babišovi a temné historii pokračuje. Jeho moc v zemědělství prý vznikla jen zásluhou toho, že násilnou kolektivizací v padesátých letech vznikly širé družstevní lány. Na nich se dnes pěstuje řepka pro Babišovy chemičky. „I toto je následek kruté historie. Babiš je pánem těch nehnusnějších okolností naší minulosti. Skvěle na nich vydělal,“ komentuje to šéfredaktor.

CELÝ KOMENTÁŘ PAVLA ŠAFRA

Bez „tragédií etnické čistky a znárodňování“ by podle Šafra po Babišovi neštěkl ani pes.

Andrej Babiš se prý zkrátka stal „králem Sudet a paneláků“. Podle Šafra je to proto, že v těchto oblastech žijí lidé, kteří jsou se svým životem nespokojeni a naivně věří, že to za ně Babiš vyřeší a ochrání je. Naproti tomu v Praze dominuje ODS, Piráti a TOP 09, což Šafr spojuje s tím, že v Praze žijící lidé jsou se svým životem mnohem spokojenější a žádného Babiše k tomu nepotřebují.

Babišovi voliči ze sídlišť a pohraničí se vyznačují obdivem k silným vůdcům a nenávistí k liberálním politickým silám. Ale také prý třeba tím, že nedokáží pochopit smysl voleb do Evropského parlamentu a proto k nim třetina z nich nedorazila. Ty zbylé dvě třetiny podle něj ukázaly, že jsou Babišovou „loajální masou“. Jedná se o pouhých deset procent populace, ale loajalitou voliče ostatních stran soustavně porážejí.

„Hlavním pachatelem této destrukce je ale Babiš, který zde téměř všechno rozvrátil, poštval lidi proti tradičním demokratickým stranám a doslova zničil významnou část médií,“ lamentuje Šafr. A posměšně dodává, že za gigantické finanční prostředky, které Babiš do svého projektu nasypal, je to vlastně strašně chabý výsledek.

Dnes je podle něj Babiš „starý, unavený muž“, jehož život spočívá v putování od ostudy k ostudě. Za sebou vleče smutnou masu neštastných lidí, kteří pořád ještě věří, že s Babišem bude líp. Šafr potměšile dodává, že hnutí ANO je na sestupu a bude mu už jenom hůř.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…