Pavel vyrazí do Bavorska. Celou cestu chce jet na motorce

18.05.2023 21:56 | Ze sítí

Prezident Petr Pavel se chystá na další zahraniční cestu, tentokrát do Německa, kam chce přijet na motorce. První dáma bude cestovat autem, uvedla pro iDNES.cz Eva Hromádková z prezidentova komunikačního týmu.

Pavel vyrazí do Bavorska. Celou cestu chce jet na motorce
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Generál Petr Pavel při návštěvě Ostravy

„Ano, pan prezident pojede celou trasu do Německa na motorce,“ potvrdila iDNES.cz Eva Hromádková, že prezident Pavel plánuje na zahájení Bavorsko-českých týdnů přátelství dorazit na motorce. První dáma jej na motorce doprovázet nebude, cestovat bude autem.

Prezidentova ochranka je podle ní na podobné nestandardní akce zvyklá a uzpůsobená. „Útvar pro ochranu prezidenta je adekvátně vybaven k tomu, aby zajistil bezpečnost prezidenta i v těchto situacích. Při jízdě prezidenta na motorce jej standardně doprovázejí ochránci na motorce, proto očekáváme, že tomu tak bude i v tomto případě,“ dodala Hromádková.

Hromádková zmínila, že se Petr Pavel coby prezident nehodlá zříct svých zálib, především pak vášně pro motorky. „Pan prezident už před zvolením avizoval, že by rád ve své zálibě v motorkách pokračoval i v případě úspěchu ve volbách. Na motorce tedy jezdí dál, pokud mu to nabitý program dovolí, ale dodržuje přitom pokyny ochranné služby,“ zmínila.

Do Německa vyrazí na jednodenní návštěvu prezidentský pár v pátek dopoledne. Při návštěvě mimo jiné navštíví výstavu porcelánu v Hohenbergu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSofie Podlipska , 19.05.2023 4:15:23
Ještě větší blbec než jsme čekali.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…