Peake je lepší než Vondra, myslí si Topolánek

06.12.2012 16:40

Expremiér Mirek Topolánek sdělil serveru Novinky.cz, že vicepremiérka Karolína Peake je lepší kandidátkou na ministryni obrany, než byl její předchůdce Alexandr Vondra. Odborníci v křeslech ministrů prý potřeba nejsou.

Peake je lepší než Vondra, myslí si Topolánek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

„Ministr obrany nemá být lampasák, ministr zdravotnictví doktor a ministr školství učitelka. Mýtus odborníků je blbý a směšný. Odborníci mají na ministerstvu pracovat a ne ho řídit. Z tohoto pohledu je Peake lepším - netvrdím nejlepším - kandidátem, než Vondra,“ prohlásil pro server Novinky.cz Topolánek.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Topolánek je dlouhodobě přesvědčen, že ministr má být především politik se silným mandátem u voličů, ve vlastní straně a v parlamentu. „Má to být osobnost se schopností předkládat, obhajovat, prosazovat a implementovat krátkodobá, ale hlavně dlouhodobá řešení resortu. Musí být mentálně připraven na práci pod tlakem a mít komunikační a manažerské schopnosti,“ uvedl expředseda ODS.

Topolánek se s kritickým postojem vůči Vondrovi netají. Slovní přestřelka vypukla na kongresu ODS, který se konal počátkem listopadu v Brně. V reakci na kritický projev bývalého stranického šéfa tehdejší ministr obrany prohlásil, že Topolánek je „klaun bez odpovědnosti“. To nezůstalo bez odezvy, Vondra si vysloužil oplátkou přízvisko „tlustý klaun“.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…