Peake na obraně je podle opozice vtip. Nerozumí tomu a připomíná Parkanovou

28.11.2012 20:25

Oznámení odchodu ministra obrany Alexandra Vondry odstartovalo spekulace o novém šéfovi obrany. Vzhledem k tomu, že se již delší čas mluví o velké výměně resortů mezi koaličními stranami, objevily se i spekulace, že by do čela armádního resortu mohla usednout předsedkyně strany LIDEM Karolína Peake. Parlamentní opozici tato představa vyděsila.

Peake na obraně je podle opozice vtip. Nerozumí tomu a připomíná Parkanovou
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Vicepremiérka a šéfka LIDEM Karolína Peake v pořadu ČT Otázky Václava Moravce

„Já se domnívám, že musí jít o nějaký vtip,“ poznamenal podle agentury Mediafax předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Řízení resortu dosavadní vicepremiérkou pro boj s korupcí si podle něj lze představit jen velmi těžko. „Nemá s tím žádné zkušenosti, této oblasti se v minulosti vůbec nevěnovala,“ připomněl zkušenosti vystudované právničky, dlouhodobě se zaměřující na boj proti korupci a rozbujelé státní správě.

Angažování Peake do čela obrany podle něj až příliš připomíná někdejší jmenování Vlasty Parkanové, jejíž angažmá je dodnes považováno za fiasko. Nekompetentní ministryně nyní pro své kroky čelí trestnímu stíhání. Premiér Nečas by tento vtip měl podle něj velmi rychle dementovat.  

K Sobotkovi se přidal i jeho předchůdce v čele ČSSD Jiří Paroubek. Současný předseda NS- LEV 21 označil případné jmenování Peake za další blamáž premiéra Nečase. „Karolína Peake nemá žádnou odbornou kvalifikaci, ani potřebné manažerské zkušenosti k řízení tak složitého mechanismu, jako je ministerstvo obrany,“ uvedl Paroubek v tiskovém prohlášení. Její dosazení na Vondrovo křeslo by podle něj bylo dalším důkazem obchodování s funkcemi, při kterém se absolutně nebere v úvahu kompetentnost. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…