Pehe o české vládě: Je to amatérské divadlo pod principálem Nečasem

22.12.2012 21:03

Politolog Jiří Pehe se prý snažil najít něco pozitivního na české politice, když už jsou Vánoce, ale nepodařilo se mu to. České vládnutí je spíše divadelní představení v podání amatérů.

Pehe o české vládě: Je to amatérské divadlo pod principálem Nečasem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pehe

Jiří Pehe se ve svém posledním komentáři v deníku Právo zaměřuje na krizi vlády Petra Nečase. „Ta je už natolik bizarním spolkem, že české vládnutí je lepší vnímat bez zbytečných depresí jen jako divadelní představení v podání amatérského sboru, pod vedením principála Nečase. A svým způsobem představení velmi zábavné, protože v něm absurdita i drama na jevišti hravě překonávají cokoliv, co si průměrný občan dokáže představit,“ píše politolog.

„Premiér odvolá nedávno jmenovanou ministryni obrany, jinak též předsedkyni v podstatě neexistující, ale pro existenci vlády životně důležité strany s tím, že je lhářka, navíc se prý možná bojí prověrky pro stupeň přísně tajné. Ale pozor! Nekompetentní lhářkou, která nám o sobě bůhvíco tají, je jen v postu ministryně obrany. Jinak je ta dáma (prezident by řekl ‚dívenka‘) prý docela použitelná jako ministryně pro cokoliv jiného,“ vysmívá se poslední vládní krizi.

V čase svátků se tak prý můžeme těšit na další dějství „divadelního představení“, kde se bude vyjednávat o tom, aby nebyly předčasné volby.

„Malým, ale nikoliv nepřekonatelným problémem může být, že nejlukrativnější posty v polostátních podnicích, které by snad mohly pošramocená ega v LIDEM přimět k odpovědnosti podobné, jakou státotvorně ukázali nedávno rebelové v ODS, se zdají být výše zmíněnými rebely už rozebrané,“ poukazuje na „trafiky“ pro Marka Šnajdra a Ivana Fuksu.

„Ale do 10. ledna se možná dá ještě něco najít. Koneckonců hned po Novém roce začnou odtékat z pokladen nejspořivější vlády v našich dějinách miliardy do soukromých penzijních fondů a církevních restitucí, což skýtá nemalé možnosti pro uplatnění politiků, kteří se mohli panu premiérovi jevit v jednom resortu jako nekompetentní lháři, ale jinak zvládnou všechno,“ uzavírá Pehe.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…