Pekarová odvolila ve Vídni. Přitom pohrozila kvůli korespondenční volbě

13.01.2023 19:44 | Ze sítí

V aktuálně probíhajících prezidentských volbách již hlasovali mnozí nejvyšší ústavní činitelé i předsedové sněmovních politických stran. Zatímco současný prezident Miloš Zeman po svém odvolení odkázal na slova exprezidenta Václava Havla, předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) prozradila, že ji „svrběla ruka“, ale nakonec nehlasovala pro kandidáta SPD Jaroslava Baštu. Krátce předtím se nechala zvěčnit na sedačce Tomáše Garrigua Masaryka.

Pekarová odvolila ve Vídni. Přitom pohrozila kvůli korespondenční volbě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš volí

Prezident Miloš Zeman volbu svého nástupce učinil již před půl třetí odpoledne v Lánech a po odvolení vyzval české občany, aby šli volit. A citoval též slova prvního polistopadového prezidenta Václava Havla. Řekl, že příští prezident by dle něj „měl mít velké politické zkušenosti, protože člověk, který v politice prakticky začíná a tyto zkušenosti nemá, je rizikem pro všechny občany, ale také sám pro sebe“.

„Když nemá zkušenosti, tak sice přinese něco zajímavého a nového, ale jenom ve stejném smyslu, jako v matematice existují záporná čísla a my potřebujeme spíše čísla kladná,“ řekl prezident Zeman dle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…