Pelikán nepodá stížnost proti rozhodnutí soudu o Dohnalovi

07.01.2016 11:37

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán nepodá kasační stížnost proti soudnímu rozhodnutí, které vrátilo do čela Vězeňské služby Petra Dohnala. Řekl to dnes novinářům. Doplnil, že už nemá důvod scházet se s Dohnalovým předchůdcem Pavlem Ondráškem, jehož další zařazení je nyní právě na Dohnalovi. Ondrášek počátkem týdne uvedl, že se chce s ministrem setkat a dohodnout se s ním. Trvá totiž na tom, že bezpečnostní sbor nadále vede společně s Dohnalem.

Pelikán nepodá stížnost proti rozhodnutí soudu o Dohnalovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Robert Pelikán v pořadu OVM

Pelikán dnes odhadl, že do dvou týdnů ukončí řízení o přezkumu jmenování Ondráška do čela Vězeňské služby. To by mělo určit, že Ondráškovo jmenování na funkci obsazenou Dohnalem nebylo možné.

Ondrášek dříve uvedl, že je připraven bránit se proti svému odstavení z čela sboru i žalobou. V pondělí ale prohlásil, že jeho cílem není setrvávat ve funkci za každou cenu, že ale trvá na respektování zákona a zajištění právních jistot ve Vězeňské službě.

Ministerstvo zastává názor, že jediným generálním ředitelem je Dohnal, protože Ondráškova funkce prosincovým rozhodnutím soudu automaticky zanikla. Úřad Ondráškovi doručil 30. prosince Pelikánovo rozhodnutí, podle nějž vznikly pro výkon Ondráškovy funkce překážky na straně zaměstnavatele.

Dohnala odvolala v dubnu 2014 z místa šéfa Vězeňské služby někdejší ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO), a to pro ztrátu důvěry a kvůli údajným problémům v hospodaření. Na jeho místo přišel Ondrášek. Dohnal pak bezprostředně po svém opětovném nástupu provedl personální změny, které postihly některé z Ondráškových nejbližších spolupracovníků. Ondrášek k tomu sdělil, že veškeré Dohnalovy současné kroky pokládá za nezákonné, protože je neschválil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…