Peníze jako důvod Pospíšilova odvolání jsou nesmysl, říká jeho náměstek

27.06.2012 17:58

Náměstek odvolaného ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila František Korbel byl hostem Dvaceti minut Radiožurnálu. Uvedl, že krok premiéra Petra Nečase byl šokem a argumenty se mu zdají podivné.

Peníze jako důvod Pospíšilova odvolání jsou nesmysl, říká jeho náměstek
Foto: repro TV Prima
Popisek: Jiří Pospíšil se diví v Partii na Primě: a proč bych měl kvůli panu Rampulovi rezignovat?

„Pro všechny byla zpráva o odvolání pana ministra šokem,“ uvedl Korbel s tím, že nikdo opravdu nic netušil ani hodinu předem. Rozhodně odmítl, že by peníze, které Pospíšil požadoval navíc, byly rozhodně nutné kvůli dlouhodobému podfinancování resortu.

„Pan ministr upozorňoval na podfinancování vládu již více než rok,“ prohlásil Korbel. Podle náměstkova názoru jsou Nečasovy argumenty pro odvolání Pospíšila irelevantní. Korbel také nerozumí tomu, proč premiér tvrdí, že Pospíšil měl opakované a přehnané finanční nároky.

„Myslím si, že veřejnost si mnohé domyslí sama,“ řekl Korbel s tím, že politické důvody Pospíšilova odvolání mu nepřísluší komentovat, přesto ale podle něj jednoznačně existují.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…