Personální očista. Jinak ODS důvěru veřejnosti nezíská, míní Pospíšil

12.08.2013 17:54

Preference ODS podle průzkumu veřejnosti stále uvadají. Strana se proto nyní intenzivně zabývá tím, jak si před předčasnými volbami vylepšit svou pověst. Podle místopředsedy ODS Jiřího Pospíšila jsou zcela nezbytné personální obměny, protože selhání jednotlivců prý poškozuje práci zbylých členů.

Personální očista. Jinak ODS důvěru veřejnosti nezíská, míní Pospíšil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

„Já si myslím, že za nemalou část problémů si zkrátka můžeme sami, ale je třeba si uvědomit, že máme 20 tisíc členů. Když určitý člen selže, tak to samozřejmě poškodí celou značku. Není to projevem kolektivní viny, ale v politice zkrátka existuje kolektivní vina,“ uvedl Pospíšil pro Český rozhlas.

Očekávat příchod záchrance ODS je podle něj naivní představa. Navíc je prý zcela přirozené, že popularita vládnoucí strany po několika letech klesá. 

„Pravice si musí projít katarzí, musí si projít tím, že po sedmi letech, kdy zde vládla, po sedmi letech intenzivního vládnutí, které bylo spojeno i s určitými řekněme problémy a skandály, bude asi spíše odsouzena k tomu být v opozici a bude se muset dát dohromady. To je běžný politický cyklus, že strany, které určitou dobu vládnou, tak zkrátka potom volby prohrají a v opozici se dávají dohromady, dochází k personální obměně, očistě idejí, programu,“ upřesnil.

Návrat do ODS odmítl už o víkendu bývalý prezident a předseda strany Václav Klaus. Nesouhlasí totiž s rozhodnutím výkonné rady, která vyloučila poslance Tomáše Úlehlu, Jana Floriána, kteří se nezúčastnili hlasování o důvěře kabinetu Jiřího Rusnoka a lobbistu Tomáše Hrdličku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…