Petice proti Zemanovi a Babišovi. Rozdělená společnost. Děsí mě to... Zpěvačka Aneta Langerová veřejně promluvila

02.01.2019 15:52

Moderátorka Barbora Tachecí vyzpovídala zpěvačku Anetu Langerovou. Zpěvačka prozradila, že v sobě vždy měla víru, jen se asi přímo neobracela na Boha. Vedle toho prozradila, že ji děsí, jak je česká společnost rozdělená a jak lidé skáčou na lep svým spoluobčanům toužícím po moci.

Petice proti Zemanovi a Babišovi. Rozdělená společnost. Děsí mě to... Zpěvačka Aneta Langerová veřejně promluvila
Foto: red
Popisek: Aneta Langerová na předávání hudebních cen Žebřík

Kromě muziky se Aneta Langerová zajímá o společenské dění. A to, co kolem sebe vidí v české společnosti, ji trápí. Je to pro mě hrozně těžké téma a je pro mě těžké se v tom orientovat. Jsem tady v tom citlivá a vnímám, že se rozmělňuje pravda, rozmělňují se fakta a všechny tyhlety věci. Pro člověka je těžké se v tom orientovat,“ prohlásila Langerová.

„Věřím tomu, že to je nějaký záměr. Děsí mě to, jak je rozdělená naše společnost, jak snadno člověk skočí na trik někoho, kdo touží po moci. Je to nepříjemný pocit. Ale tohleto mě v poslední době zajímá, tak poslouchám různé rozhovory. Baví mě poslouchat vzdělané lidi, moudré lidi, kteří se nějakým způsobem snaží tu pravdu rozkrývat,“ pokračovala zpěvačka.

Anketa

Kdo pronesl nejlepší vánoční/novoroční projev?

80%
7%
hlasovalo: 13014 lidí
Má prý jisté pochybnosti, zda má smysl podepisovat petice požadující, aby prezident neporušoval Ústavu, aby premiér říkal pravdu, a tak podobně. Vyjádřit názor je podle zpěvačky v pořádku, ale reálný dopad takových petic považuje za sporný. „Ale kdyby se objevila nějaká petice, se kterou bych souhlasila, tak nemám problém ji podepsat,“ dodala. Jen se prý vždy musí zajímat i o to, kdo tu petici vytvořil a co tím sleduje.

Ocenila, jak se na veřejnosti projevuje zpěvák Tomáš Klus, který oznámil, že nebude vystupovat na akcích, které sponzoruje Agrofert premiéra Andreje Babiše (ANO). (Firma je momentálně odložena v premiérově svěřenském fondu.) „Byla jsem za to ráda, že to udělal. Každý máme ve společnosti nějaký úkol. On (Klus) může přispět tím, že se postaví takhle sám za sebe. Udělá to veřejně a je tím schopen v lidech vyvolat otázku, dělám to stejně?“ Klus je pro ni v tomto směru inspirující. „Jako společnosti nám velmi chybí někdo, o koho bychom se mohli veřejně opřít,“ dodala Aneta Langerová.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…