Pětikoalice? „Banda amatérů a ignorantů,“ uvedla předsedkyně Konečná

15.03.2022 13:01 | Ze sítí

„Začínám být alergická na slova, že svoboda něco stojí, nebo bezpečnost je drahá a musíme rozjet kolo válečného zbrojení.“ Těmito slovy uvedla předsedkyně KSČM další díl svého pořadu Bez obalu, ve kterém se zaměřila na činnost naší vlády, ceny pohonných hmot či marže obchodníků, které jsou prý až nemravné. Na závěr uvedla pět konkrétních kroků KSČM, jak pomoci lidem.

Pětikoalice? „Banda amatérů a ignorantů,“ uvedla předsedkyně Konečná
Foto: archiv K. Konečná
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

„Mně je líto každé oběti ve všech válkách. Bez ohledu na jeho národnost, barvu pleti nebo politické vyznání. Ale já jsem česká politička a vadí mi to, když se naše země stává figurkou na světové geopolitické šachovnici mezi USA a Ruskem. 
 
Proč mají být čeští občané obětí tohoto sporu? A teď z nějakého ideologického rozhodnutí má být českým občanům snižována životní úroveň? Na to neexistuje žádný smysluplný důvod. Vždyť my sami ještě zdaleka nedosahujeme, ačkoliv nám to slibovali do pěti let, úrovně Německa nebo Rakouska,“ řekla na úvod předsedkyně Konečná.
 
 
Česká vláda by podle ní měla mít v první řadě na vědomí český zájem. „Zatím však pětikoalice funguje jako banda amatérů a ignorantů, kterým je úplně jedno, jak to dopadne na obyvatele České republiky,“ říká.  
 
„Pana Fialu, Bartoše, Rakušana, Černochovou, Vondru ani další tohle bolet nebude. Jim je to jedno. Ani cenu pohonných hmot nemusí ve svých limuzínách řešit, ale jsou tu lidé, kteří mají podprůměrné mzdy a nízké důchody. A ti to řešit musí,“ je si vědoma Konečná.
 

Anketa

Zvládne Petr Fiala krizi cen energií a pohonných hmot?

hlasovalo: 70725 lidí
A právě raketově rostoucí ceny pohonných hmot byly tématem číslo jedna v uplynulém týdnu. „V této souvislosti si hned na úvod vypůjčím citát slovenského ekonoma, profesora Staňka, který při hodnocení ekonomických dopadů rusko-ukrajinského konfliktu trefně připomíná, že „kdo obchoduje, je bohatý, zatímco kdo bojuje, je chudý.“ I proto nadále vyzývám k řešení stávající situace formou dialogu, nikoliv formou zmrazení obchodních styků, které se mnohdy týkají surovin, za které Evropa aktuálně zkrátka nemá alternativu,“ obává se. 
 
A to je prý bohužel něco, co evropským lídrům zatím vůbec nedochází.
 
KSČM dle slov své předsedkyně navrhuje jasné, rychlé a účinné řešení. „Zastavit obchodování s emisními povolenkami. K tomu jsme jako KSČM vládu vyzvali otevřených dopisem již před čtvrtrokem. To, že se vládni papaláši neobtěžovali odpovědět, bych jim prominula, kdyby ovšem v této věci něco konkrétně dělali. Čtvrt roku ovšem nehnuli ani prstem,“ zlobí se. 
 
Dalšími kroky by mělo být snížení DPH u energií, zastropování cen pohonných hmot a nulová sazba DPH u základních potravin. 
 
A zapáté? „Důsledně využívat zákon o cenách. Nedělám si iluze, že při růstu ceny rop si nepřihřáli svou polívčičku i majitelé čerpacích stanic,“ uzavřela Konečná. 
 

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…