Petr Hájek udeřil na „pátou kolonu USA". Jmenovitě

26.11.2014 12:05

Bývalý spolupracovník Václava Klause a nynější šéfredaktor kontrarevolučního magazínu Protiproud Petr Hájek se na svém webu snaží dokázat, že varování Daniela McAdamse z Institutu Rona Paula o tom, že by se americká vláda mohla prostřednictvím Národní nadace pro demokracii pokusit o změnu režimu v ČR, nebylo mlácením prázdné slámy.

Petr Hájek udeřil na „pátou kolonu USA". Jmenovitě
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Bývalý vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek v pořadu Máte slovo

„Navzdory tomu, že se situace vnějškově zklidňuje, pátá kolona jisté cizí velmoci se dala do práce. Má za úkol prosadit u nás už konečně a na věčné časy bezpečí, svobodu a prosperitu. Tak jako svého času její předchůdci v roce 1968 – jen v jiných kulisách a `chirurgickými` nástroji,“ tvrdí šéfredaktor Protiproudu.

V této souvislosti Hájek připomíná, že před listopadem 1989 to bylo tak, že pokud se v československé gubernii dělo něco nepatřičného, například po roce 1968, objevil se článek v moskevské Pravdě. Udal tón „kritiky“ – ten vzápětí převzalo Rudé právo a iniciativně jej rozpracovalo. Již s konkrétními jmény těch, kteří budou společensky či profesně „popraveni“.

Před listopadem 2014 se podle něj bolševická „internacionála“ říkající si „neokoni“ přesunula do Washingtonu. „Pro naše současné svazáky a členy státostrany (v Čechách si soudruzi neokoni v místním žargonu říkají havlisté či pravdoláskaři) právě přišel zásadní vzkaz-rozkaz z washingtonské Moskvy. A to je vážná věc,“ myslí si novinář. Rozkazem míní článek v americké verzi Pravdy Washingtonu Post napsaný šéfem americké nadace Carlem Gershmanem, který údajně určil tón kritiky.

„Zeman, Drulák, ale hlavně `exponenti havlovského revizionismu` a místní reakční živly vůbec dostali okamžitě od zdravého jádra mediální státostrany co proto. Česká televize už ani neví, z jakého úhlu zločince Zemana a spol. probírat a cupovat na ještě menší kousíčky než dosud. Situace je napjatá. Na obrazovce a v tisku se opět objevuje Karel Schwarzenberg – což vzhledem k tomu, že právě není před volbami, signalizuje vážnost situace. Všechna velká esa (která už asi na Kavčích horách přespávají v Rumlově spacáku) jsou opět na nohou,“ specifikuje Hájek plnění rozkazu z Washingtonu.

Pátá kolona = Aspen Institut a Tomáš Klvaňa

Mezi „hvězdnou pěchotou ČT a spol.“ se navíc objevuje Tomáš Klvaňa. „Někdejší `pan radar`, co dostal od Topolánkovy vlády skvěle honorovaný úkol zařídit proměnu veřejného mínění: z odmítání výstavby americké vojenské základny v nadšený souhlas. Dopadl sice nevalně, ale na honoráři se to jistě neprojevilo. Naopak. Vyrostl. V malého šéfa velké organizace. Zásluhy jsou zásluhy,“ píše šéfredaktor Protiproudu.

Klvaňa je podle Hájka nebezpečný tím, že působí jako viceprezident zdejšího „Aspen Institutu“. Co to je za instituci? „Typově právě jedna z těch `neziskovek`, před nimiž varuje web Rona Paula, doporučující prezidentu Zemanovi, aby je `vyhnal ze země`, je-li mu (politický) život drahý,“ konstatuje někdejší spolupracovník Václava Klause.

Celý text k přečtení ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…