Petra Procházková: Lidé na Donbasu pláčou po SSSR. Jsou lehce manipulovatelní

14.06.2018 11:02

O Rusku pohovořila novinářka a humanitární pracovnice Petra Procházková v Novém kostele v Litomyšli. Diskusi pořádala Česká křesťanská akademie v Litomyšli minulý týden ve čtvrtek.

Petra Procházková: Lidé na Donbasu pláčou po SSSR. Jsou lehce manipulovatelní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Procházková

„Ta normalizační doba možná nastupuje a ti Ukrajinci v tom zůstanou sami. Nejpravděpodobnější scénář je bohužel ten, který třeba funguje v Gruzii,“ podotkla k rusko-ukrajinským vztahům Procházková. V té souvislosti hovořila například o Abcházii. „Je to hrozná legrace, protože jakoby jedete do samostatné Abcházie, oni vám dají vízum, ale zároveň musíte projít kordonem ruských vojáků, kteří vás zkontrolují. Něco takového podle mého názoru bude na Donbase,“ dodala Procházková. 

Následně pohovořila o tom, že Kyjev by měl chystat podlost v době mistrovství světa, aby jej zkazil. Tou podlostí by měl být útok na Donbas. „Putin měl na to říci, že by chtěl varovat Ukrajince, že pokud se to stane, tak se má Ukrajina rozloučit se státností jako takovou,“ podotkla Procházková. 

Video najdete ZDE

„Celý konflikt na Ukrajině je složitý, málokdo mu rozumí,“ dodala Procházková. 

„Donbas vymřel kompletně a Stalin tam šikovně dovezl z různých koutů lidi... Když uměle vytvoříte takovouto skupinu, tak dlouhou dobu není sounáležitá a není schopná nějakého odporu,“ poznamenala Procházková. „Tito lidé nemají vztah k Ukrajině, ani k Rusku. Jediní, po čem pláčou, je Sovětský svaz. Jde o homo sověticus – produkt, který dávno přežívá ten stát. Tito lidé jsou velmi manipulovatelní,“ poznamenala dále Procházková.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…