Pilotka z ukrajinského parlamentu Savčenková srší optimismem. Díky NATO prý bude na Donbasu pořádek ještě letos

11.07.2016 16:41

Jednou z účastnic varšavského summitu NATO byla i bývalá letkyně a současná ukrajinská politička Nadija Savčenková, která měla ze setkání nejvyšších státníků evidentně dobrý pocit. Po svém návratu na Ukrajinu napsala, že válka na východě její rodné země by mohla být ukončena už v letošním roce, uvádí server Segodnya.ua.

Pilotka z ukrajinského parlamentu Savčenková srší optimismem. Díky NATO prý bude na Donbasu pořádek ještě letos
Foto: youtube.com
Popisek: Nadija Savčenko

Po účasti na dvoudenním summitu NATO v polské Varšavě se ukrajinská politička vrátila zpět do své země s velkou dávkou optimismu. Na svůj facebook dokonce napsala, že by mohla být válka na východě Ukrajiny ukončena již v letošním roce.

Takový názor si podle svých vlastních slov utvořila na základě setkání se světovými lídry na summitu NATO.

„Ve Varšavě jsme se zúčastnili zasedání komise ‚Ukrajina–NATO‘. Poté, co jsem si bedlivě vyslechla slova světových lídrů, jsem došla k názoru, že by se konflikt na východě Ukrajiny mohl vyřešit už v letošním roce. Budeme v to tedy věřit a podle toho se chovat,“ napsala Savčenková na Facebook.

Několik ruských serverů se též zaměřilo na vystupování Nadiji Savčenkové ve Varšavě, konkrétně na její „vizáž“. Údajně si výstředního stylu ukrajinské političky všimli i mnozí hosté. Na rozdíl od svého vystupování na Ukrajině – kde často chodí úplně bosa – se obula do bot na podpatcích.

Savčenková byla prý zahlédnuta i ve varšavském metru. Mnozí politologové v takovém chování vidí strategický tah ukrajinské političky, která se tím snaží ukázat, že „má blízko k prostému lidu“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: fib

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…