Pirát Michálek vynesl spory ve vládě. Babiš namletý na kousíčky. A budou ho v tom koupat

14.02.2021 12:02 | Zprávy

Hosty první hodiny nedělní Partie televize Prima byli poslanci Ondřej Veselý (ČSSD), Vlastimil Válek (TOP 09), Jakub Michálek (Piráti) a Zdeněk Ondráček (KSČM). Všichni se tvrdě pustili do premiéra Andreje Babiše (ANO). „Ty kroky, které se tam staly, byly obrovské osudové chyby. My jsme vedli jednání i s ministry a spousta z nich byla zděšena z toho, že jim do toho premiér zase zasáhne,“ konstatoval Michálek. „On když jedná, tak se tváří, že on je o něco žádán. Ta jednání jsou šílená,“ přisadil si Veselý.

Pirát Michálek vynesl spory ve vládě. Babiš namletý na kousíčky. A budou ho v tom koupat
Foto: Piráti
Popisek: Jakub Michálek

V noci z neděle na pondělí přestane v České republice platit nouzový stav. „Lidé žijí ve stresu, v chaosu, v nejistotě,“ poznamenala na úvod moderátorka Terezie Tománková.

Veselý na to konto požádal občany, aby se nadále co nejvíc izolovali, a když už se musí setkávat s dalšími lidmi, tak ať dodržují pravidlo nošení roušek, udržení rozestupů a mytí si rukou.

Válek se snažil občany uklidnit. „Můj vzkaz pro lidi – nebojte se. Všechna rozumná a smysluplná opatření mohou fungovat dál. Ten vzkaz je takový, že pokud je nesezdaný pár a zodpovědně se stará o svoje děti, tak tím, že se vezmou, se toho moc nezmění.“ vysvětloval poslanec TOP 09.

Michálek byl podstatně tvrdší. Razantně udeřil především na premiéra Andreje Babiše. „Situace není dobrá, myslím si, že se bude i nadále zhoršovat,“ varoval Michálek. „Ty kroky, které se tam staly, byly obrovské osudové chyby. My jsme vedli jednání i s ministry a spousta z nich byla zděšena z toho, že jim do toho premiér zase zasáhne,“ konstatoval. Jedním dechem doplnil, že nouzový stav se může vrátit, ale opatření je třeba racionalizovat.

Veselý konstatoval, že zrušení nouzové stavu bylo chybou, ale prý chápe opozici, která je z Babiše frustrovaná. Sám prý Babiše při jednání zažil, a byl konsternován. „On když jedná, tak se tváří, že on je o něco žádán. Ta jednání jsou šílená. Odborníci něco rozhodnou, ale on s PR vyhodnotí, že to není dobré a zasáhne do toho,“ potvrdil Veselý.

Válek volal po tom, že je třeba vyvinout velký tlak na Andreje Babiše, aby konečně začal pracovat ve prospěch lidí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…