Piráti si zvolí nové vedení. Gregorová vyzvala na „souboj“ Bartoše

13.01.2024 9:55 | Monitoring

O víkendu 13.-14. ledna pořádá Česká pirátská strana zasedání svého Celostátního fóra 2024 v Brně. Piráti si budou volit nové vedení. Mezi kandidáty na předsedu jsou současný předseda Ivan Bartoš a europoslankyně Markéta Gregorová.

Piráti si zvolí nové vedení. Gregorová vyzvala na „souboj“ Bartoše
Foto: ČT24
Popisek: Předseda Pirátské strany Ivan Bartoš v pořadu Interview ČT24

Dnes ráno začíná v Sono centru v Brně zasedání Celostátního fóra Pirátské strany. Strana si bude volit nové vedení, se kterým půjde do letošních evropských, senátních, krajských voleb, i do příštích sněmovních voleb.

Mezi favority patří poslankyně Evropského parlamentu Markéta Gregorová a současný předseda strany a ministr pro místní rozvoj ČR Ivan Bartoš.

Hlasování o volbě předsedy/předsedkyně má začít ve čtvrt na jedenáct a skončit ve tři čtvrtě na jednu odpoledne. Následně budou probíhat tři kola hlasování o volbě místopředsedů. Kandidátů je zatím 13. Podpoře se těší například europoslanec Marcel Kolaja.

Na neděli je naplánována agenda Úvod ke kampani do Evropského parlamentu a workshop s názvem Pirátské životní prostředí a Evropa, který poskytne účastníkům vhled do evropských klimatických politik.

Debatovat si bude i o euru. Podle informací na oficiálních stránkách letošního celostátního pirátského fóra je nyní správný čas v Pirátské straně „vytyčit jasnou trasu, kudy do eurozóny“.

Odjezd do Brna na sociální síti X dokumentoval už v pátek předseda Bartoš. Už v pátek večer byl na programu taneční blok s názvem „Tancuj, tancuj, vykrúcaj!“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…