Pirátský politolog bude rozhodovat, jak budete v Praze parkovat

10.05.2023 21:34

Pirátský radní na Praze 11 a vystudovaný politolog Martin Duška plánuje reformu parkování v Praze. Jako nově zvolený předseda komise pro silniční dopravu a parkování v hlavním městě chce také prosadit dostupnost nabíjecích stanic po celé Praze.

Pirátský politolog bude rozhodovat, jak budete v Praze parkovat
Foto: pixabay.com
Popisek: Parkování - ilustrační foto

Duška na Twitteru informoval o tom, že byl zvolen předsedou komise pro silniční dopravu a parkování hlavního města Prahy. „Díky za důvěru radě HMP. Byl jsem jmenován předsedou komise pro silniční dopravu a parkování hlavního města Prahy. Čeká nás připomínkování významných dopravních staveb, reforma parkování v Praze, tlak na dokončení vnitřního okruhu a spolupráce na vnějším,“ vypočítal, co všechno ho v úřadu čeká.

Sám se prý vynasnaží, aby lidé v Praze více spoléhali na MHD, například na tramvajové linky. „Budu se snažit prosadit princip, že nové stavby musejí sloužit pro pěší a bezmotorovou dopravu. MHD má ve městě přednost. Nabíjecí stanice jsou dostupné po celé Praze. Tramvajový okruh a další trasy musejí být integrální součástí plánování projektů,“ slíbil Duška.

Martin Duška pochází z Prahy 11, kde vystudoval většinu škol. Středoškolské vzdělání absolvoval na Gymnáziu Evolution Jižní Město. Bakalářský titul podle životopisu na webu Wiki.pirati.cz získal v roce 2015 na Vysoké škole aplikovaného práva v oboru sociálně-právní činnosti. Magisterské studium pak absolvoval v roce 2018 na Metropolitní univerzitě Praha v oboru politologie. 

Dnes třicetiletý Duška se zajímá o vliv nových technologií na proměnu společnosti, výtvarné umění, historii. Českou republiku by rád viděl jako sebevědomou západní zemi, která si uchová svou středoevropskou kulturní povahu. V politice by se rád zasadil o transparentní stát, který je občanům oporou, nikoliv překážkou. Za největší problémy současnosti považuje podfinancované veřejné školství a neporozumění základům vědecké metody ze strany široké veřejnosti.

Od roku 2019 je radním na MČ Praha 11, je také členem Pirátské strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…