Pitomé! U ambasády USA to pojmenujeme Guantánamská? Matěj Stropnický drtí primátora Hřiba

12.02.2020 20:22 | Zprávy

Bývalý předseda Zelených Matěj Stropnický má za to, že nápad současného pražského primátora Zdeňka Hřiba přejmenovat náměstí Pod kaštany, kde sídlí ambasáda Ruské federace, na náměstí Borise Němcova, slavného opozičního ruského politika zavražděného v Moskvě, není z nejlepších. Stropnický se tady vzácně shodl s prezidentem Milošem Zemanem.

Pitomé! U ambasády USA to pojmenujeme Guantánamská? Matěj Stropnický drtí primátora Hřiba
Foto: FB Zdeňka Hřiba
Popisek: Bude přejmenováno náměstí Pod Kaštany?

Primátor Prahy Zdeněk Hřib oznámil, že by rád přejmenoval náměstí Pod kaštany, kde sídlí ruská ambasáda, na náměstí Borise Němcova.  

Boris Jefimovič Němcov byl ruský liberální opoziční politik, vicepremiér za časů prezidenta Borise Jelcina a velký kritik současného ruského prezidenta Vladimira Putina. V roce 2015 byl Němcov zavražděn.

„Při příležitosti letošní připomínky jeho smrti bychom chtěli přejmenovat náměstí Pod kaštany před ruskou ambasádou na náměstí Borise Němcova. Naše rozhodnutí rozhodně není žádným nahodilým rozmarem. Vycházíme z dlouhodobých podnětů občanů (např. petice tady: www.borisnemcov.cz/petice), ale samozřejmě také z české lidskoprávní tradice, na kterou bychom neměli zapomínat. V naší koalici ohledně tohoto tématu panuje hodnotová shoda. Co na to říkáte vy? Souhlasíte s přejmenováním?“ zeptal se primátor lidí.

A Martin Stropnický, bývalý předseda Zelených, mu taktéž na sociálních sítích obratem odpověděl. Označil jeho nápad za opravdu hloupý projev „kulturních válek“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…