Pivo levnější nebude Babišovým slibům navzdory. Neschválila to vláda

25.10.2016 13:59

Náklady na provoz EET si provozovatelé vynahradí díky snížení DPH, sliboval ministr financí Andrej Babiš. Jenže se zdá, že minimálně nyní k tomu nedojde. Jak informovala ČTK, vláda se nakonec na podobě snížení DPH neshodla a do voleb už se tím nechce zabývat. Pivo tedy nezlevní.

Pivo levnější nebude Babišovým slibům navzdory. Neschválila to vláda
Foto: Prazdroj.cz
Popisek: Pivo

Slibované zlevnění piva nakonec nepřijde, neshodla se na tom vláda. Vicepremiér Babiš chtěl náklady na elektronickou evidenci tržeb kompenzovat snížením DPH na pivo a potraviny. Sobotkův kabinet ve věci ale nenašel shodu. Dohoda vznikla pouze na tom, že do konce tohoto volebního období se už vláda tématem nebude zabývat.

„O snížení DPH u čepovaného piva ze 21 procent na 15 procent od příštího roku a u základních potravin ze současných 15 procent na deset procent od roku 2018 hovořili vládní politici před krajskými a senátními volbami. Snížením daně na čepované pivo chtěl ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš kompenzovat restauracím ztráty se zavedením elektronické evidence účtů,“ uvedla ČTK.

Nicméně podle vyjádření šéfa poslanců hnutí ANO Jaroslava Faltýnka je téma uzavřeno „pro tuto chvíli“. Předseda lidovecké frakce Jiří Mihola dokonce připustil, že se může snaha o snížení DPH na pivo a potraviny objevit ještě před volbami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…