Po smrti Kellnera začalo dusno. Kolem Pirátky. Boháč si přisadil

29.03.2021 8:24

Americký list New York Times či agentura AP informují, že v sobotu zemřel při letecké nehodě Čech Petr Kellner. Český miliardář byl jednou z obětí pádu vrtulníku u ledovce na Aljašce v USA. PPF už zprávu o Kellnerově smrti potvrdil. Mezitím stačila Pirátka Olga Richterová šlápnout vedle, omluvit se za to a starosta Řeporyjí Pavel Novotný prozradil, čeho si na Petru Kellnerovi vážil.

Po smrti Kellnera začalo dusno. Kolem Pirátky. Boháč si přisadil
Foto: Reprofoto výroční zpráva PPF
Popisek: Miliardář Petr Kellner (1964-2021)

Anketa

Viníte Babišovu vládu za počty českých mrtvých na covid-19?

22%
78%
hlasovalo: 14530 lidí

Svět obletěla zpráva, že zemřel nejbohatší Čech Petr Kellner. Informuje o tom agentura AP, server listu New York Times a další média. Ačkoli je to zpráva stará jen pár desítek minut, na sociálních sítích už na ni lidé reagují.  

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný, který se chystá odejít z ODS, na sociální síti Twitter prozradil, čeho si na Kellnerovi vážil.

„Petr Kellner to u mě vždycky tak nějak vyhrával takovou vlastně maličkostí – vytrvalou finanční podporou Divadla Járy Cimrmana, věděl, že se hodí více, než by se mohlo zdát. A to mi stačilo. Fakt. Velmi schopnej chlap to byl. Upřímnou soustrast rodině a blízkým,“ napsal Novotný.

Smrt Petra Kellnera

Ekonom Radovan Vávra poznamenal, že odchod Petra Kellnera na onen svět znamená konec jedné z etap českých dějin.

Poté udeřil na pirátskou poslankyni Olgu Richterovou.

„Myšlenkový proces paní kolegyně Olgy Richterové, která neopomene nad smrtí člověka zafilozofovat o jeho majetkových poměrech, je drobnou ochutnávkou toho, co nás čeká po volbách,“ poznamenal k tomu.

Smrt Petra Kellnera

Poslankyně Richterová totiž v reakci na Kellnerovu smrt napsala: „Další připomenutí, že peníze nejsou zdaleka vše. Mnohdy spíš naopak.“

Richterová se po chvíli zamyslela, svůj první status smazala, omluvila se a napsala jiný.

„Myslím na to, jak jsme všichni křehcí a smrtelní. Před chvilkou jsem napsala nevhodnou formulaci. Toto mělo být jádro. Upřímnou soustrast všem, kteří přišli o své blízké, či svého blízkého,“ rozvedla své původní myšlenkové pochody Richterová.

Smrt Petra Kellnera

Smrt Petra Kellnera

Marketingový specialista Michael Skřivan se pokusil vážnou událost odlehčit humorem.

„Hamáček dneska na tiskovce: ‚Už jste četli, co se stalo panu Kellnerovi? To má za to, že překročil hranici okresu! Zůstaňte doma na Velikonoce!‘,“ mohl by dnes teoreticky podle Skřivana pronést Hamáček.

Smrt Petra Kellnera

K leteckému neštěstí došlo v sobotu. Finanční skupina PPF potvrdila, že je zpráva pravdivá.

Filozoficky svůj příspěvek pojal podnikatel a investor Václav Dejčmar. „Vyděláš nejvíc peněz v zemi, bydlíš v nejkrásnějších domech, vyléčíš se díky ohromným investicím ze zákeřné rakoviny, vyzraješ nad covidem skrze cestování a exkluzivní lyžovačky, abys zjistil, že nad smrtí se zvítězit nedá a ten náraz nepřežiješ,“ uvedl na facebooku.
„A je jedno, jak jsi chytrý, že zaměstnáváš nejlepší security nebo kolik desítek miliard dolarů má právě hodnotu tvé imperium. O tvé smrti vyjde pouze krátký článek v novinách. A mezi lidmi zbyde jediná vzpomínka, protože lidé v tvé zemi tě nikdy moc nezajímali: Ten, co byl nejbohatší, a už není," dodal Dejčmar.

Příspěvek Olgy Richterové přiměl mnohé k ostrým reakcím. Zejména pak hashtag „heliskiing“, kterým svůj původní komentář doplnila.

Filip Nekola na Twitteru poznamenal, že „problém Pirátů spočívá v tom, že nevíme, co si vlastně myslí. Pokud jim teda "neujede" něco v tweetu, který záhy smažou“.

 

 

Komentátor Jan Palička ocenil, že příspěvek nakonec smazala, ale už jen to, že jej původně vydala, podle něj ukazuje, jaké je myšlení levičáků.

Za to od jiných uživatelů dost schytal, vyslechl si poznámky, že paní Richterová „není žádná Semelová“.

Palička nicméně ocenil, že alespoň svůj příspěvek obratem smazala. Zato „soudruzi z budoucnosti“ jedou bomby dále.

Konkrétně Bob Čáp, který je místopředsedou krajně levicové strany Budoucnost, si Kellnera připomněl jako miliardáře slovy „je třeba myslet i na osudy jiných tátů a mám od rodin, které zničil Kellnerův byznys s půjčkami“.

Pak ještě dodal (s omluvou za nekorektnost), že mu přijde jako ironie, že „zatímco celej národ už rok sedí na prdeli, Kellner se zabije při skákání z vrtulníku na aljašské ledovce“. Budoucnost je stranou, která má na čelním místě svého programu větu „Pánové Křetínský, Kellner, Bakala, Babiš, Tykač a další pustoší naši krásnou zemi a rozkrádají budoucnost nás všech i našich dětí“.

A ironickou formu pan Čáp potvrdil i dalším komentářem: „Kdyby vláda nezakázala vleky, tak by se to nestalo“.

Aktivista jménem Václav Drozd poskytl srovnání čísel: 25 874 lidí zemřelo doma nebo v nemocnici kvůli paralýze státu ovládaného oligarchy a průmyslovou lobby. Jeden oligarcha zemřel na lyžovačce na aljašském ledovci“. Text doplnil sdílením článku s titulkem „Veřejný nepřítel Petr Kellner“.

 

Mileniální úroveň piety nastavil server G.cz, který na svém Facebooku upravil tradiční posmrtné přání: „Budiž mu helikoptéra lehká“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…