Poche vstává ze židle: Vojtěch Filip není personálním ředitelem ČSSD!

16.06.2018 12:22

Europoslanec sociální demokracie Miroslav Poche zaregistroval, že jeho případný vstup do vlády na post ministra zahraničí už odmítá nejen prezident Miloš Zeman, ale také komunisté. Právě jim teď poslal pádnou odpověď.

Poche vstává ze židle: Vojtěch Filip není personálním ředitelem ČSSD!
Foto: red
Popisek: Miroslav Poche

Pražský sociální demokrat Miroslav Poche by se teoreticky mohl stát  ministrem zahraničí v příští vládě Andreje Babiše. Jeho případné jmenování se však nezamlouvá komunistům, kteří by měli druhý Babišův kabinet podporovat z opozičních lavic. Podle Zemana i KSČM je Poche příliš vstřícný k uprchlíkům.

Poche to opakovaně odmítl. Navíc jak na Hrad, tak do KSČM vzkázal, že v řadách sociální demokracie cítí podporu a Hradu ani komunistům rozhodně neustoupí. Podpory se mu prý dostalo i od předsedy Jana Hamáčka, který bude s Babišem během soboty jednat i o personálních otázkách a europoslanci prý přislíbil, že ho podpoří.

Politikovi se zdá, že spor o něj je ve skutečnosti jen zástupným problémem, proto nechce ustupovat. Kdyby cítil, že fungování vlády brání opravdu jen jeho osoba, prý by ustoupil, ale takhle ne.

„Jde o zástupný argument a mně se zdá, že pan Babiš si místo soc. dem. začíná vybírat do koalice jiné partnery. Asi v KSČM, možná se vrací do hry SPD. Pro mě je to překvapení a je nutno počkat na schůzku mezi panem Babišem a Janem Hamáčkem,“ pokračoval.

Výroky hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka vůči své osobě vůbec komentovat nechtěl. Ale předsedovi KSČM Vojtěchu Filipovi poslal jasný vzkaz.

„Mluvil jsem dnes s Janem Hamáčkem. Dokonce jsem ho vzbudil po deváté ráno a jasně jsme mluvili o tom, že mě navrhne a že předseda KSČM Vojtěch Filip není personálním ředitelem sociální demokracie,“ pravil europoslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…