Počkejme s volbami až do listopadu, navrhuje Němcová

13.08.2013 17:21

Místopředsedkyně ODS a předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová se nechala slyšet, že preferuje až listopadový termín předčasných voleb, a to prý vzhledem k probíhajícím legislativním procesům. Podle názoru ostatních stran by se ale měly předčasné volby uskutečnit co nejdříve, ideálně v říjnu.

Počkejme s volbami až do listopadu, navrhuje Němcová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Předčasné volby by se podle Němcové měly konat v listopadu, až bude jasné, že budou projednány a schváleny veškeré normy týkající se občanského zákoníku, fotovoltaiky a sociálních služeb.

"Jestli zachováme chladnou hlavu, předčasné volby budou o měsíc později a tyhle všechny otázky budou vyřešené, tak si tím jedině usnadníme situaci do budoucna," poznamenala. Nebezpečí plynoucí z neschválení těchto norem je podle ní výraznější než nebezpečí rozpočtového provizoria.

Šéf poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc v úterý Němcovou vyzval, aby zákony, která sněmovna projednala ve třetím čtení, co nejrychleji odeslala do Senátu. "Aby tyto zákony nemohly zdržovat proces rozpuštění Poslanecké sněmovny," řekl novinářům Tejc. Podle předsedy Bohuslava Sobotky by se ODS měla k podpoře předčasných voleb přihlásit nebo říci, jak si představuje další postup.

Němcová dnes také naznačila, že očekává nejednotné hlasování poslanců ODS o rozpuštění sněmovny. „Řada z nich může mít dobrý důvod pro to, aby hlasovali proti rozpuštění sněmovny,” podotkla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…