Podáno k soudu. A natvrdo. Zeman vrátil úder za „zprávu“, že umírá

08.11.2017 13:54

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček dnes na svém facebookovém profilu oznámil, že dnes bylo podáno prostřednictvím právního zástupce hlavy státu Miloše Zemana trestní oznámení ve věci lživých tvrzení brněnského politika Stanislava Bartíka.

Podáno k soudu. A natvrdo. Zeman vrátil úder za „zprávu“, že umírá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

„Trestní oznámení pro podezření z trestného činu pomluvy, dále pak žaloba na ochranu osobnosti a návrh na předběžné opatření soudu, aby Stanislav Bartík informace stáhl a dále je nerozšiřoval,“ specifikoval přesně Ovčáček.

Bartík na Facebooku napsal, že Zeman o své diagnóze ví už zhruba tři týdny a léčbu rakoviny odmítl. Brněnský politik dnes ČTK řekl, že tak činí kvůli tomu, že Zeman neinformuje pravdivě o svém zdravotním stavu, přitom je nejvyšším představitelem státu a znovu kandiduje na prezidenta. O zdroji svých informací Bartík odmítl mluvit. „Je vysoký veřejný zájem na tom, aby veřejnost věděla, jak na tom je,“ dodal.

„Jsou to odporné lži a ten, kdo je šíří, je lidský odpad. Na S. Bartíka bude podána žaloba a trestní oznámení,“ uvedl Ovčáček na twitteru. „Beru to na vědomí,“ reagoval Bartík.

Bartík posledních deset let působí jako poradce v oblastech public relations a lobbingu. Angažoval se také například v otázce brněnského Hlavního nádraží, hazardu či boji proti korupci ve městě. Od roku 2014 je radním pro legislativu a informatiku za hnutí Žít Brno v městské části Brno-střed.

Anketa

Má Zeman šanci vyhrát už v 1. kole?

90%
10%
hlasovalo: 19280 lidí

Zeman v poslední době při řadě svých veřejných vystoupení působil dojmem, že má zdravotní problémy. Při oznámení své kandidatury letos v březnu řekl, že absolvoval vyšetření, které potvrdilo, že má cukrovku a polyfunkční neuropatii. V září podstoupil preventivní prohlídku na počítačovém tomografu (CT), která neodhalila žádný problém, o kterém by se nevědělo. Zprávy o svých zdravotních problémech označil za špinavou kampaň části médií. V pondělí řekl, že mu „v sobotu odešla cukrovka“.

Celý příspěvek Jiřího Ovčáčka: 

Rychle a razantně: Ve věci lživých tvrzení S. Bartíka bylo dnes podáno prostřednictvím právního zástupce pana prezidenta: trestní oznámení pro podezření z trestného činu pomluvy, dále pak žaloba na ochranu osobnosti a návrh na předběžné opatření soudu, aby S. Bartík informace stáhl a dále je nerozšiřoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…