Poděkování za pomoc od čínského prezidenta. Osobně kvůli tomu volal Miloši Zemanovi

30.04.2020 21:06

Prezidenta Miloše Zemana ve čtvrtek telefonicky kontaktoval jeho čínský protějšek Si Ťin-pching, aby mu poděkoval za humanitární pomoc, kterou Česko poskytlo Číně a pozval jej na podzimní summit nejlidnatější země světa se státy střední a východní Evropy, informuje iDNES.cz.

Poděkování za pomoc od čínského prezidenta. Osobně kvůli tomu volal Miloši Zemanovi
Foto: Screen TV Prima
Popisek: Projev prezidenta Miloše Zemana k epidemii koronaviru

Rozhovor s prezidentem Čínské lidové republiky, který prezidentu republiky telefonoval, trval zhruba půl hodiny, upřesnil na webu Hradu Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

„Prezident republiky a čínský prezident si vyměnili informace o situaci ve svých zemích v souvislosti s pandemií koronaviru a podpořili úsilí v boji s touto nemocí,“ dodal.

Si Ťin-pching zároveň pozval Zemana na oficiální návštěvu Číny. Český prezident potvrdil účast na summitu ve formátu 17 + 1. Vrcholná schůzka byla původně naplánována na letošní duben. Kvůli pandemii koronaviru ji ale Čína odložila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…