Podepište Dienstbierovi, prosí Bohuslav Sobotka spolustraníky

22.09.2012 8:52

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka rozeslal dopis všem více než 23 tisícům členů své strany. V něm spolustraníky burcuje, aby agitací mezi svým okolím pomohli prezidentskému kandidátovi strany Jiřímu Dienstbierovi nasbírat padesát tisíc podpisů pod prezidentskou kandidaturu.

Podepište Dienstbierovi, prosí Bohuslav Sobotka spolustraníky
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD zahájila předvolební kampaň pro krajské a senátní volby 2012 jízdou vlakem

„Výsledky voleb budou mít strategický význam pro celou zemi a její další směřování,“ píše podle MF DNES v dopise Sobotka. „Už dnes rozbíhající se kampaň před prezidentskou volbou a snaha různých zájmových a finančních skupin prosadit svého kandidáta na prezidenta významně ovlivňují atmosféru před říjnovými volbami do Senátu a krajských zastupitelstev,“ upozorňuje. Naráží tím nejspíš zejména na Miloše Zemana, který přímo útočí na voliče ČSSD.

Dienstbier se o svou účast v soutěži o prezidentské křeslo obávat nemusí- jeho strana má dostatek poslanců a senátorů k tomu, aby jej mohli nominovat oni. Jenže prezidentský kandidát si na sebe sám upletl bič, když oznámil, že chce sesbírat i padesát tisíc podpisů lidí, aby se mohl prokázat jednoznačnou veřejnou podporou.

Zatím se mu však příliš nedaří ani v předvolebních průzkumech, kde výrazně zaostává za Janem Fischerem a Milošem Zemanem, ani při sběru podpisů. Proto předseda Sobotka sociální demokraty vyzývá, aby sami podepsali arch s podporou Dienstbierovy kandidatury (který byl k dopisu přiložen), požádali o podpis i své příbuzné a známé a do 12. října arch poslali vedení ČSSD. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…