Podezřelé dopisy, které v úterý přišly na Pražský hrad, ministerstva vnitra a spravedlnosti, prý žádný jed neobsahovaly

10.12.2014 14:56

V podezřelých zásilkách, které v úterý dorazily na Pražský hrad, ministerstvo spravedlnosti a vnitra, nebyl jed ani jiná nebezpečná látka. Ukázaly to prvotní analýzy Státního ústavu jaderné, chemické a biologické ochrany. ČTK to dnes sdělil mluvčí ústavu Radek Pokorník. Doposud jed obsahovaly pouze zásilky, které přišly na ministerstvo vnitra a financí koncem listopadu.

Podezřelé dopisy, které v úterý přišly na Pražský hrad,  ministerstva vnitra a spravedlnosti, prý žádný jed neobsahovaly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na 1. nádvoří Pražského hradu

„Z hlediska biologie, chemie ani radioaktivity nebylo v úterních zásilkách podle prvotního ohledání nic závažného," řekl ČTK Pokorník bez dalších podrobností.

K obsahu podezřelých obálek se v úterý nechtěly úřady vyjadřovat. Mluvčí ministerstva spravedlnosti Kateřina Hrochová uvedla, že obsah zásilky byl sypký a obálka nebyla určena ministryni Heleně Válkové.

Podezřelé zásilky se v Česku začaly ve větším množství objevovat na konci listopadu. Ve dvou z nich, doručených ze zahraničí ministerstvu vnitra a financí, byl jed. V ostatních nebezpečné látky nebyly. Kvůli případům z konce listopadu se zvýšila bezpečnostní ostraha ministerstev a dalších státních orgánů. Zásilky s bílým práškem se v Česku objevily také v září.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…