Podnikatel: Přišlo za mnou několik lidí od Chovance a ... Policii nevěřím, ministr vnitra je hrozbou

14.08.2015 20:07

Podle podnikatele Lukáše Čadka, který je ve sporu se státním podnikem Česká pošta o 27 milionů korun, přišlo v uplynulých týdnech několik lidí od ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD), aby mu učinilo korupční nabídku. Píše to server Neovlivní.cz.

Podnikatel: Přišlo za mnou několik lidí od Chovance a ... Policii nevěřím, ministr vnitra je hrozbou
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Podle Čadka mu měl Kamil Choc, člen středočeské ČSSD, nabídnout pomoc s udržením zakázek na České poště výměnou za jeden milion korun Milanu Chovancovi a dva miliony korun pro ČSSD. Chovanec již podal trestní oznámení a vše popírá, Čadek však trvá na tom, že korupční nabídku dostal od více lidí. 

„Lidí, kteří byli od ministra a nabízeli mi za peníze vyřešení mého případu, bylo hodně. I z řad policie. Bohužel to, jak řídí ministr policii, je alarmující. Policii vůbec nevěřím. Vím, že je tam spousta dobrých lidí, ale obraz kalí podržtašky Chovance a jemu oddaní operativci,“ uvedl pro server Čadek. 

„Politika ČSSD a jejích vrcholových představitelů je pro mě velké životní zklamání a škola. Až na pár lidí je beru jako dobytek. Chovanec a spol. jsou pro nás hrozbou v rámci celé společnosti,“ řekl s tím, že Choc mu chtěl jako jediný z ČSSD pomoci. Bohužel jej to však samotného stálo postavení v rámci strany.

O tom, zda ministr Chovanec o Chocově nabídce věděl, Čadek neví. „Pan Chovanec si na řešení svých problémů používá policii a své lidi uvnitř,“ uvedl s tím, že po Chocově nabídce se obrátil na vrchní státní zastupitelství. „Ještě ten den se dostala informace ven. Pokud se toto stane, přestanete věřit v zákon a právo. Ale následně jsem uložil svému právníkovi, aby podal trestní oznámení. Ve čtvrtek se vrací z dovolené a budu vědět, jak je to daleko,“ dodal Čadek. A zároveň uvedl, že žádné důkazy, které měl, nezajímaly ani ředitele České pošty Martina Elkána.

Původní text ZDE.

„Dostal jsem e-mail od člověka uvnitř pošty, který bojuje za lepší podmínky pro poštu, ať zapomenu na to, že někdo chce rozhodovat v rámci platných zákonů a regulí. A pokud nemám spřízněnou duši na Ministerstvu vnitra, tak ani soudy nebudou rozhodovat, jak mají. A že byznys vnitra a České pošty se točí a bude točit dál. Ať už se mnou nebo beze mě. Všechno, co vidíme v televizi, je jen iluze. Všechno se rozhoduje a točí úplně jinde,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…