Podporujeme bydlení. Bartoš sdělil jak

26.04.2023 13:14 | Ze sítí

Šéf Pirátů a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš se na svém facebookovém profilu rozepsal o bydlení, konkrétně o projektu Bydlení pro život. „Připravili jsme zákon o podpoře v bydlení, dáváme peníze do stavby bytů, pomáháme obcím s přípravou výstavby a protlačili jsme stavebák Sněmovnou,“ zmínil.

Podporujeme bydlení. Bartoš sdělil jak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš

„Bydlení. A naše roční práce na něm. Kde teď jsme? Všichni tu situaci nějak vnímají. Zejména mladí lidé po škole, samoživitelky, senioři, domácnosti s napjatějším rozpočtem a další. Není to dobré. Když proti tomuto problému nikdo nic dlouhá léta neudělal, je jasné, že se začal valit jako těžký kámen. Tak jsme se dostali tam, kde teď jsme. To, co tu dlouhodobě chybí, je nějaký ucelený přístup, a hlavně dobře investované peníze,“ zmínil Bartoš.

„Proto představujeme projekt Bydlení pro život! Spadá pod něj celý náš plán, jak ten problematický balvan zastavit. A spousta věcí se už děje. Připravili jsme zákon o podpoře v bydlení, dáváme peníze do stavby bytů, pomáháme obcím s přípravou výstavby a protlačili jsme stavebák Sněmovnou. Naší ambicí je do dostupného bydlení v následujících letech poslat kontrolovaně až 20 miliard korun a zajistit, aby se ceny nájmů daly znovu zvládat,“ dodal Bartoš.

„Jedním z dalších kroků je spuštění programu Nájemní bydlení, ve kterém jsme připravili na výstavbu nájemních bytů 800 milionů korun. Větší část podpory – půl miliardy – je VÝHRADNĚ pro obce, poněvadž ty nejlépe ví, jaké má bydlení v jejich revíru specifika. Byty podpořené z těchto peněz budou nabídnuté právě mladým, seniorům a lidem, kteří se sami starají o děti. Pomalu, polehoučku se nám daří bydlení měnit k lepšímu. Díky, že jste u toho s námi,“ zakončil ministr.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

„‚Bartoš! Počkej, až přijedeš do Ústí!‘ Petr, 32 let. No, tak já jsem přijel. Zase. Tentokrát na finální prohlídku bytů, které město nově zrekonstruovalo za peníze poskytnuté námi ze státního fondu. V těchto bytech budou žít rodiče se zdravotně znevýhodněnými dětmi, oběti domácího násilí, mladí opouštějící dětské domovy, nebo policisté, zdravotníci a učitelé. Stálo to 35 milionů a za tu cenu se povedlo zrekonstruovat hned 33 bytů. To je dobrý poměr, ne?“ napsal také Bartoš na svém facebookovém profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…