Podvod, vymývají vám mozek. Babiš syntetická paliva předhodil odborníkům

31.03.2023 12:01 | Ze sítí

Je to podvod a vymývání mozku! Expremiér a šéf opozičního hnutí ANO Andrej Babiš se jal lidem v krátkém facebookovém videu vysvětlit, že syntetická paliva, která dostala výjimku EU, aby zachránila spalovací motory po roce 2026, nejsou žádnou výhrou. Nejenže na tato uměle vyrobená paliva neexistuje v EU zatím výrobce, jsou také energeticky mnohem náročnější a dražší než paliva klasická.

Podvod, vymývají vám mozek. Babiš syntetická paliva předhodil odborníkům
Foto: Facebook
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš vysvětluje, proč jsou syntetická paliva pro spalovací motory nesmysl

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26159 lidí
„Pan Fiala nám sliboval, že zabrání ukončení výroby aut  se spalovacími motory. A v rámci předsednictví byla jeho servilita vůči Bruselu neskutečná,“ konstatuje šéf hnutí ANO, že výsledek českého předsednictví v Radě EU je pro naši zem „úplná katastrofa“.

Expremiér zdůraznil, že rozhodnutí o ukončení výroby aut se spalovacími motory je ohrožení našeho i evropského průmyslu. „Samozřejmě ty dopady budeme my všichni platit – emise za nemovitosti a auta budou tak drahá, že si je nikdo bude moct dovolit!“ doplnil.

Následně varoval před novinkou v rámci spalovacích motorů, se kterou s velkou slávou přišla Evropská unie, a sice že se budou prodávat nová spalovací auta i po roce 2035, ale pouze s výjimkou, že budou jezdit na syntetická paliva. „Minulý týden proběhla velká oslava provládních a probruselských médií, že se ten zelený fanatik Timmermans, který chce s Němci naši Evropu zničit, že se sice auta se spalovacími motory neukončí a můžou tankovat syntetická paliva.“

„Zeptal se někdo, co to je syntetické palivo? Já ano,“ uvedl Babiš a začal předčítat z prezentace Vysoké školy chemicko-technologické v Praze: „Víte, kolik je výrobců na syntetická paliva v Evropě? Žádný! Jsou jenom laboratorní pokusy. Co z toho vychází? Že jsou energeticky náročnější, než paliva, která se teď používají,“ pokračuje Babiš.

Obrátil se proto na občany, aby svůj nesouhlas vyjádřili ve volbách do europarlamentu. „Takže je to zase jenom podvod. Taková technologie ještě neexistuje. Je jenom vymývání mozku nějakým slibem do budoucnosti. Příležitost to změnit bude v evropských volbách, jestli nevyženeme ty Timmermanse a fanatiky z Evropského parlamentu, tak to skutečně bude pro náš automobilový a evropský průmysl katastrofa!“ uzavřel Andrej Babiš.

Podobně jako Babiš zkritizoval unijní plány automobilový závodníka Filip Turek. „Syntetická paliva jsou trošičku zbytečným nápadem, pokud nejste ve druhé světové a nemůžete se dostat k zásobám paliva, které potřebujte. Je to takový luxus, velmi drahá záležitost. Zabývá se tím čistě automobilka Porsche, vyjednalo to Německo a ČR poslouchá Německo,“ naznačil v pořadu Xaver Live, odkud vítr vane.

„Aktuální cena litru syntetického paliva vychází na 10 eur, což je 240 korun. Plus spotřební daň, plus nějaká doprava lodí z J. Ameriky, můžeme říct 250–270 korun za litr,“ zmínil Turek a dodal, že EU má představu, že syntetická paliva budou v roce 2035 stát 1,5 euro. „Což je v podstatě blbost, EU povoluje něco, co není technicky dořešené a ještě to nefunguje tak, jak by si běžní lidé představovali,“ dodal. „My na základě toho, že Porsche je spokojeno a Němci jsou spokojeni, jsme kývli na to, co se má stát v roce 2035,“ zhodnotil situaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

tahle vypatlaná kolonie...., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusegiačomentos , 31.03.2023 12:40:53
..je přešťastná, že už tu není Babiš, ani Zeman, na hradě sedí fešný generál se svou Dajánou a všechno je teď nádherné a zalité sluncem. Co bude za deset let je jim šumák, oni jsou Účastníci zájezdu a jsou dokonale šťastni.......a ti mladí?...ty ze všeho nejvíc zajímá, kdo vyhraje Servajvl.

|  14 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…