Pokrytecká média. Publicista Vyoral má hrůzu, co by se dělo, kdyby pod vlakem skončil malý migrant

04.08.2019 13:20

Komentátor Tomáš Vyoral, jenž pravidelně publikuje své texty také na serveru ParlamentníListy.cz, se zamyslel nad tím, proč média zveřejňují fotky trpících migrantů, ale vůbec nikde se neobjevila fotka osmiletého německého chlapce, kterého v Německu srazil migrant pod vlak. Pokud média upozorňují jen na utrpení migrantů, ale už ne na utrpení, které migranti také způsobují, chovají se pokrytecky.

Pokrytecká média. Publicista Vyoral má hrůzu, co by se dělo, kdyby pod vlakem skončil malý migrant
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pozor vlak

V roce 2015 obletěla svět fotografie malého syrského chlapce, jehož tělo bylo vyplaveno na pláž v Turecku. Západní média si tehdy kladla otázku, zda tento snímek dokazující, jak uprchlíci trpí, otevře srdce i brány Evropy. Ve Spojených státech se zase objevují informace o utrpení lidí, kteří z Jižní a Střední Ameriky přicházejí k hranicím Spojených států a snaží se klepat na brány Texasu a dalších států USA.

Tomáš Vyoral se v textu pro server iPrima zamýšlí nad tím,  proč svět neobletěla také fotografie osmiletého německého chlapce, kterého na jednom z německých nádraží strčil eritrejský žadatel o azyl pod vlak a usmrtil ho.

Vyoral zdůraznil, že mu nejde o nějaké krvavé fotografie mrtvého chlapečka, uvítal by v podstatě jakoukoli jeho fotografii, třeba školní, aby si lidé mohli spojit utrpení, kterým prochází jedna z německých rodin, s konkrétní tváří a jasně si uvědomili, že utrpení spojené s migrací dopadá i na Evropany.

„Jen hypoteticky si představme opačný obrázek, který si opravdu ani za mák nepřeji, kdy by osmiletého migranta strčil pod vlak vyšinutý Němec. To by bylo křiku, zobecňování, generalizování a znechucení ze stran uvědomělých levicových liberálů. Sociální sítě, stránky a obrazovky Bakalových novinářů a České televize by praskaly ve švech. Myslíte, že přehnáním? S veškerou hrůzou se obávám, že se o tom budeme mít příležitost přesvědčit,“ uzavřel Vyoral.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…