Policie našla v dodávce na D1 na Vysočině 13 běženců

11.04.2019 14:40

Cizinecká policie dnes zastavila na 162. kilometru D1 na Vysočině dodávku, která převážela 13 běženců, z toho tři asi čtyřleté děti, píše ČTK.

Policie našla v dodávce na D1 na Vysočině 13 běženců
Foto: Radek Kraus
Popisek: Dálnice D3

Všichni se tísnili za falešnou přepážkou. Mercedes s registrační značkou Velké Británie řídil Litevec. Podle policie je podezřelý z převaděčství. V tiskové zprávě to uvedl Jozef Bocán, mluvčí Policejního prezidia ČR. Státní příslušnost převážených neuvedl.

Policisté dodávku zastavili v 9:00. Na auto se zaměřili díky poznatkům z mezinárodní spolupráce. Předpokládali, že by mohlo sloužit k nelegálnímu převozu lidí. „Nyní budou cizinci převezeni k prvotním úkonům na Krajské ředitelství policie Kraje Vysočina – odbor cizinecké policie, kde se rozhodne o jejich dalším osudu,“ uvedl Bocán.

Na odhalování nelegálního převozu lidí přes české hranice a jejich pobytu v České republice se zaměřuje policejní akce Dodávka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …