Politolog z Brna: Dveře ruskému vlivu tu otevřela ČSSD. Zbabělci

21.04.2021 20:13

Politolog a odborník na mezinárodní bezpečnost Petr Suchý se ve svém komentáři pro iDNES.cz věnoval tomu, že dveře ruskému vlivu vědomě otevřela sociální demokracie. „Zbabělci,“ píše.

Politolog z Brna: Dveře ruskému vlivu tu otevřela ČSSD. Zbabělci
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD

Anketa

Pokud by se potvrdilo, že sklad ve Vrběticích vyhodili do vzduchu Rusové, byl by to pro vás akt státního terorismu?

9%
88%
hlasovalo: 19121 lidí

Podle Petra Suchého z brněnské Masarykovy univerzity ruský státní terorismus namířený proti České republice dostal současnou vládní garnituru do nezáviděníhodné situace. Nejprve vláda Andreje Babiše (ANO) dělala mnohé pro sledování politických a ekonomických zájmů Ruska a jeho zástupce Miloše Zemana, nyní čeští představitelé musejí přijímat opatření, jež jsou jim proti srsti.

„Je vlastně dobře, že prvotní reakce na ruský útok musí přijít právě z jejich strany. O to víc je nutné jejich další kroky či případnou neochotu jednat bedlivě sledovat,“ sdělil Suchý a hovořil o tom, kdo za posilování ruského vlivu a pozic v posledních letech nese největší zodpovědnost. Zmínil Miloše Zemana i exprezidenta Václava Klause. 

„Dveře ruskému vlivu ve skutečnosti nejvíce, zcela vědomě a záměrně, otevřela Česká strana sociálně demokratická. Byli to sociálnědemokratičtí politici, kdo se v době jednání o umístění amerického radaru zcela cíleně spojili s ruskou stranou, tlumočili její zájmy a hájili její cíle,“ sdělil Suchý. 

A hovořil také o tom, jak ČSSD v den podpisu česko-americké smlouvy v červenci 2008 uspořádala konferenci, jejímž hlavním hostem byl ruský generál Jevgenij Bužinskij. V září pak byla rekonfigurace protiraketového systému Obamovou administrativou označena jako vítězství českého lidu. 

„Důsledky tohoto Pyrrhova vítězství se s mimořádnou intenzitou projevují právě v těchto dnech. Sociálnědemokratičtí představitelé měli tradičně plná ústa demokracie, lidských práv a odkazu Václava Havla, zvláště při návštěvách Washingtonu. Jejich skutky ale byly a jsou naprosto opačné,“ dodal Suchý. 

„Musíme se zvednout a napřímit hlavy, jak v době pádu bolševiků v roce 1989 vyzýval kardinál František Tomášek. Jinak se z toho ven nedostaneme a budeme muset dále poslouchat různé pupkouny pupkounoviče, jako jsou Zeman, Hamáček nebo Paroubek. Tito muži pro svou zemi nic kloudného nevykonali. Z politiky si odnesli jen vlastní prospěch, zisky a velká břicha. Za Paroubkem už se voda zavřela. Dalším zbabělcům snad dokážeme dát brzy sbohem,“ zakončil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…