Pořád od Sobotky slýchám, ať odstoupím, říká Drábek

02.10.2012 19:34

Jaromír Drábek zatím rozhodně nehodlá odstupovat. Svůj post ministra práce a sociálních věcí by opustil až tehdy, kdy by se dokázalo, že jeho náměstek Vladimír Šiška skutečně spáchal trestný čin.

Pořád od Sobotky slýchám, ať odstoupím, říká Drábek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek

„Já si prostě neumím představit, že by se dopustil něčeho takového, že by nosil někomu peníze za něco,“ prohlásil v Interview ČT24 Jaromír Drábek. Podle něj byly všechny zakázky na ministerstvu, co šly, transparentní.

Slyšel údajně i spekulace, že jde o jakousi mstu, ale nechce zatím nic vyvracet či potvrzovat. Nemá totiž ani pořádné informace, což považuje za skandální. V momentu, kdy si pro Šišku přišli policisté, nebylo ministrovi řečeno, co měl jeho náměstek udělat. „Já vím, že to není žádné porušení zákona, ale přijde mi to skutečně podivné,“ uvedl. Policejní mluvčí to nejprve řekl veřejnosti.

Zatím ze své funkce odstupovat nehodlá. Učiní tak prý až ve chvíli, kdy bude Šiškova vina buď stvrzená soudem, nebo když bude jednoznačně doložitelná a průkazná. Zdali by ale mělo jít o důkazy typu nahrávek, to nespecifikoval.

Odmítá tak výzvy ČSSD a jejího šéfa Bohuslava Sobotky, aby okamžitě rezignoval. „Každý týden dostávám výzvu k rezignaci od předsedy sociální demokracie,“ řekl ironicky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…