Pořád se nevolá levně. Hilšer seknul Babiše. Ale výzvu dal i Fialovi

22.07.2022 8:30

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš nejpozději od roku 2019 ujišťoval české občany, že má na zřeteli i to, že oni platí velké peníze za využívání mobilních dat a on jako tehdejší premiér sliboval, že s tím něco udělá. Senátor Marek Hilšer upozornil, že po třech letech se nezměnilo nic a Češi pořád platí velké peníze za využití mobilních dat.

Pořád se nevolá levně. Hilšer seknul Babiše. Ale výzvu dal i Fialovi
Foto: Hana Brožková
Popisek: Marek Hilšer

Ještě v časech, kdy v České republice vládl Andrej Babiš (ANO), konkrétně v roce 2019, tehdejší ministryně průmyslu za ANO Marta Nováková sdělila českým občanům, že si za vysoké ceny za využívání dat u mobilních operátorů mohou sami, protože tato data málo využívají.

Od té doby zaznělo mnoho slov z úst mnoha politiků, jak mobilní data v Česku musí zlevnit a trojice silných českých mobilních operátorů přišla s novými datovými balíčky a tarify.

Jenže rok se s rokem sešel a senátor Marek Hilšer upozorňuje, že podle dat EU má Česko nejdražší mobilní data v celé EU.

„Suverénně nejdražší mobilní tarify v celé Evropské unii jsou v České republice. Je zřejmé, že někdo musí být poslední, ale proč zrovna čeští občané musí platit nejvíce? Protože české vlády dlouhodobě nedokáží, nebo dokonce nechtějí prosazovat veřejný zájem ve prospěch občanů, ale jdou na ruku mocným kartelům,“ napsal k tomu Hilšer.

„Vzpomínáte, jak Babiš sliboval, že zařídí levné mobilní tarify? Neudělal nic. Stále platíme ty nejvyšší ceny,“ pokračoval senátor.

A apeloval na současnou vládu Petra Fialy, aby v segmentu, kde zjevně nefunguje tržní soutěž, zasáhla a vytvořila podmínky pro to, aby i zde svobodná soutěž fungovat mohla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…