Poražený Michael Žantovský. Voliči mu nepřišli, Láskovi ano. A špína s developerem Sekyrou, použitá cíleně

11.10.2020 9:37

Bývalého diplomata Michaela Žantovského porazil v druhém kole senátních voleb současný senátor Václav Láska (SEN 21). V rozhovoru pro iROZHLAS.cz Žantovský uvedl, že za jeho prohrou může stát nižší účast voličů ve druhém kole nebo vztah s developerem, který byl cíleně použit proti němu.

Poražený Michael Žantovský. Voliči mu nepřišli, Láskovi ano. A špína s developerem Sekyrou, použitá cíleně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michael Žantovský

„Po prvním kole jsem řekl, že ve volbách zvítězili voliči, protože v mém obvodě byla účast skoro 39 procent. Ve druhém kole, zdá se, trochu zvítězil covid, účast byla o třetinu nižší, a i když to budeme teprve analyzovat, tak to vypadá, že to bylo spíš ve věkových skupinách, které podporovaly moji kandidaturu,“ domnívá se Žantovský.

Jeho kandidatuře zřejmě nepřispěl ani fakt, že obyvatelé Prahy 5 na sociálních sítích výrazně řešili jeho vztah k developerům a obecně k výstavbě. Konkrétně je spojován s developerem Luďkem Sekyrou a s jeho společností Sekyra Group.

„Nejsem spojený se Sekyra Group a nikdy jsem se Sekyra Group spojený nebyl. Dostal jsem od pana Sekyry jako fyzické osoby dar do své volební kampaně,“ vysvětluje Michael Žantovský, jenž je ve správní radě Sekyra Foundation, což je dobročinná organizace, která se nezabývá developmentem nebo stavěním, ale vzdělávacími projekty a projekty občanské společnosti. 

„Moje přítomnost na zahájení toho projektu Sekyra City je něco, za co se v žádném případě nestydím. To není, jako kdyby se chystal za zády občanů nebo voličů nějaký strašlivý developerský projekt. Ale na sociálních sítích se to proti mně použilo. Použilo se to způsobem, který byl zjevně cílený a organizovaný. To je prostě politika, a k tomu v kampani došlo,“ dodává Michael Žantovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …