Poškodila lidskou důstojnost, dotkla se rodiny rukojmího. Zjistili jsme zajímavé věci o vydání Marine Le Penové i europoslankyni, která za ním stojí

05.03.2017 20:32

O zbavení imunity francouzské političky Marine Le Penové se v Evropském parlamentu hlasovalo na popud italského Hnutí 5 hvězd. To velmi pobouřilo zástupce tamní strany Liga severu. Předseda Matteo Salvini a jeho zástupce na adresu krajanů nebrali servítky.

Poškodila lidskou důstojnost, dotkla se rodiny rukojmího. Zjistili jsme zajímavé věci o vydání Marine Le Penové i europoslankyni, která za ním stojí
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

„Evropský parlament dnes (z iniciativy parlamentářky 5 hvězd) hlasoval pro (Liga severu proti!) v procesu proti Marine Le Penové. Jaká je ‚vina‘ Marine? Měla odvahu ukázat násilí ISIS. MARINE, VZHŮRU!“ fandí Marine Matteo Salvini.

„Vyšetřovací postup Marine Le Penové ohledně publikace na Twitteru je něco na hranici surrealismu. Je nám líto, že Evropský parlament přistoupil k obvinění, které je mimo realitu. Takzvaní eurooptimisté, kteří mají plná ústa svobody projevu, se snaží zacpat ústa politické síle, která se se svými stížnostmi, svoleními a návrhy těší velké oblibě. Liga severu o tom něco ví, o čemž svědčí případ Saronno (Liga severu byla osouzena k pokutě za diskriminaci). Solidarita pro Marine Le Penovou a celou Národní frontu. Několik pokusů cenzury nemůže zastavit sílu našich myšlenek!“ podotkl Fantana.

Francouzská justice u Le Penové požádala o zrušení imunity kvůli tomu, že politička zveřejnila na Twitteru násilná videa takzvaného Islámského státu. Na snímcích byla mimo jiné vražda amerického novináře Jamese Foleyho, jemuž islamisté uřízli hlavu. Zrušení imunity umožní Le Penovou případně obvinit a trestně stíhat. Mohly by jí hrozit až tři roky vězení. Sama Le Penová označuje obvinění ohledně snímků za „politické vyšetřování“. 

PŘEČTĚTE SI CELOU ZPRÁVU, PROČ MÁ BÝT LE PENOVÁ STÍHÁNA

Jak uvedla pro ParlamentníListy.cz Čechoitalka Monika Pilloni, Evropský parlament hlasoval na základě zprávy, kterou vypracovala poslankyně Hnutí 5 hvězd Laura Ferrara, jež je místopředsedkyní výboru pro právní záležitosti Evropského parlamentu. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…