Poslanci budou pokračovat ve schvalování rozšíření EET

31.05.2019 6:50

Poslanci budou dnes pokračovat ve schvalování vládního návrhu na rozšíření elektronické evidence tržeb na další obory podnikání. Před sebou mají ještě více než 500 z osmi stovek hlasování o pozměňovacích návrzích. Drtivou většinu z nich Sněmovna zamítá.

Poslanci budou pokračovat ve schvalování rozšíření EET
Foto: hkstrategies.cz/CC
Popisek: EET, elektronická pokladna. Ilustrační foto.

Schvalování novely začalo ve středu. Poslanci v dílčích hlasováních například vyňali z povinnosti evidovat tržby předvánoční prodej sladkovodních ryb a rozšířila okruh podnikatelů, kteří budou moci evidovat tržby pomocí papírových účtenek. Absolvovali už přes 250 hlasování.

Předloha především rozšiřuje evidenci tržeb na ostatní obory, které jí dosud nepodléhaly, například na řemeslníky, zdravotnická zařízení nebo podnikatele v zemědělství. Zatím platí hlavně pro obchod, restaurace a hotely. Části podnikatelů novela umožní evidovat tržby bez připojení k internetu pomocí papírových účtenek, které si vyzvednou na finančním úřadu. Obsahuje i úpravy daně z přidané hodnoty.

Jednání o předloze provází rozsáhlá kritika opozičních stran. Opoziční poslanci například zpochybňovali dosavadní přínosy EET nebo budoucí rozšíření na řemeslníky. Zamítnutí návrhu ani zrušení elektronické evidence tržeb jako celku ale neprosadili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…