Poslanci budou řešit, zda se má Kalousek omluvit za slova o „komunistickém fízlovi"

25.09.2014 6:01

Poslanci se dnes budou zabývat sporem mezi Zdeňkem Ondráčkem (KSČM) a místopředsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem kvůli výroku o „komunistickém fízlovi". Měli by také rozhodnout o zřízení vyšetřovací komise, která by se zabývala výstavbou dálnice D47. Na programu jsou rovněž pravidelné interpelace na členy vlády.

Poslanci budou řešit, zda se má Kalousek omluvit za slova o „komunistickém fízlovi"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Kalousek se má podle rozhodnutí mandátového a imunitního výboru Ondráčkovi za červnové výroky omluvit. Místopředseda TOP 09 se vzhledem k Ondráčkovu působení za socialismu omlouvat nehodlá a proti verdiktu se odvolal. Záležitost proto bude řešit celá sněmovna.

Komise k dálnici D47, pokud poslanci budou s jejím vznikem souhlasit, by měla vyšetřovat pochybení při výstavbě dálnice. Na jejím zhruba devítikilometrovém úseku u Ostravy vznikly vady. Stát se kvůli tomu pře přibližně tři roky se stavebními firmami, vede i arbitráže v souvislosti s účtováním valorizací.


 

reklama

autor: vam, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…