Poslanci by dnes měli pokračovat v debatě o celostátním referendu

27.06.2018 8:02

Poslanci by dnes mohli pokračovat v přerušené debatě o návrzích zákonů o celostátním referendu. První čtení třech návrhů na vydání ústavního zákona o celostátním referendu v úterý opět nedokončili. Schůze Sněmovny začne proti zvyklostem až v poledne, protože dopoledne jmenuje prezident Miloš Zeman na Hradě členy nové menšinové vlády ANO a ČSSD, která by se pak poslancům měla v úvodu jednání představit.

Poslanci by dnes měli pokračovat v debatě o celostátním referendu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Poslanci by se měli hlavně zabývat projednáváním návrhů zákonů v prvním čtení. Na řadu by mohl přijít mimo jiné návrh nominačního zákona z pera poslanců Pirátů, který podle předkladatelů směřuje proti politickým trafikám. Bude čelit návrhu na zamítnutí v prvním čtení, o němž by měli dnes poslanci hlasovat. Návrh má uzákonit pravidla pro výběr lidí do řídicích a kontrolních státních a polostátních společností.

V prvním čtení je také návrh Starostů na snížení daně z přidané hodnoty u jízdenek na vlaky nebo autobusy z 15 na deset procent. Vláda s ním vyslovila nesouhlas, podle vládních legislativců by způsobil, že by jízdenky spadaly nakonec do základní sazby 21 procent.

Poslanci by se mohli v řadě prvních čtení dostat i k projednávání návrhu Pirátů, který podepsala padesátka poslanců ze všech klubů vyjma ČSSD a který ruší pokuty pro vodáky za jízdu pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Vláda návrh nepodpořila, podle dřívějšího vyjádření premiéra Andreje Babiše chce připravit vlastní úpravu, která umožní konzumaci alkoholu v rozumné míře pro vodáky, cyklisty nebo lyžaře.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…