Poslanci si připomenou sto let bitvy u Zborova, pak zúčtují s kožešinovými farmami

07.06.2017 6:38

Sněmovna by dnes měla schvalovat zákaz takzvaných kožešinových farem a rozšíření kontroly zpravodajských služeb. Ve finále jsou také změny v poskytování dávek postiženým lidem na takzvané zvláštní pomůcky a zjednodušení procesu posuzování vlivu plánovaných staveb na životní prostředí.

Poslanci si připomenou sto let bitvy u Zborova, pak zúčtují s kožešinovými farmami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pokračovala řádná schůze sněmovny. Poslanci měli projednat zákon o univerzitních nemocnicích a poslaneckou předlohu o státních svátcích

Hned ráno se poslanci vyjádří k bitvě u Zborova, od níž v červenci uplyne 100 let. Podle návrhu usnesení uvedou, že oběti československých legionářů významně přispěly k uznání legitimity zahraničního odboje za první světové války a práva Čechů a Slováků na sebeurčení. Hrdinové od Zborova se zasloužili o stát, stojí v návrhu.

Chov zvířat na kožešinových farmách poslanci zřejmě zakážou. Farmy by musely skončit do několika let, chovatelé by dostali od státu odškodnění. Novela o zpravodajských službách předpokládá, že pod sněmovní kontrolu budou spadat všechny tajné služby, tedy i civilní rozvědka. Na činnost zpravodajců bude navíc dohlížet pětičlenný nezávislý orgán.

Odpoledne by měli poslanci ve druhé čtení projednávat například ústavní novelu, jež by dala legálním držitelům zbraní právo zasáhnout v případě potřeby k zajištění bezpečnosti Česka. Na programu jsou také sporné změny zákoníku práce a předlohy o rozšíření pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu, aby mohl by prověřovat hospodaření s téměř všemi veřejnými penězi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…