Poslanec Doktor podle ČSSD podpořil rozpuštění sněmovny

25.10.2012 18:40

Nezařazený poslanec Michal Doktor, který byl zvolen za ODS, by se prý podepsal pod případné rozpuštění sněmovny. O jeho rozhodnutí informoval na tiskové konferenci Jeroným Tejc, předseda poslaneckého klubu ČSSD. Doktor ho údajně sám oslovil.

Poslanec Doktor podle ČSSD podpořil rozpuštění sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Doktor

Sám Tejc považuje podle svých slov Doktorův postoj za dobrou zprávu, která je znamením postupného prolamování ledů. Své rozhodnutí připojit svůj podpis potvrdil Doktor i serveru Novinky.cz.

K rozpuštění sněmovny je nezbytné získat celkem 120 podpisů. Tejc však nepochybuje, že se k podpisu sociálních demokratů přidají kromě Doktora i další poslanci.

Tejc představil podpisovou listinu už na začátku října na obrazovce České televize. Představu má i o tom, jak by případné rozpuštění mohlo proběhnout. Pokud sněmovnou neprojde vládní návrh daňového balíčku, s nímž je spojen i osud vládního kabinetu, sociální demokraté prý podpisovou listinu vytasí do minuty.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…