Poslanec Farský čtenářům: Putin je jako Hitler. Snad zabráníme, aby rozpoutal další světovou válku

01.04.2015 19:49

Poslanec Jan Farský (STAN) odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Vyjadřoval se k situaci na Ukrajině, roli Ruska v ní a stranou jeho pozornosti nezůstal ani prezident Miloš Zeman, kterého zkritizoval, byť si prý uvědomuje, že kritika někdy prezidentovi i pomáhá, protože ho zviditelňuje.

Poslanec Farský čtenářům: Putin je jako Hitler. Snad zabráníme, aby rozpoutal další světovou válku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Farský u řečnického pultu

Čtenář vystupující pod přezdívkou Sao Paulo šel přímo k věci. Vyčetl poslanci, že kritizuje prezidenta Zemana za údajné dělení společnosti, „Nemyslíte si, že jste to právě vy a vám podobní, kdo tady jitří rozmíšky a rozdělují společnost? Jste poslancem ČR a dokonce s titulem Mgr., to už byste měl rozeznat, co, kdo a jak,“ udeřil čtenář.

Navzdory tomu, že nešlo o nijak přátelsky laděný dotaz, zákonodárce zareagoval. „Ano, vyčítám panu prezidentovi, že rozděluje společnost. Dokonce si myslím, že provokace a mediální pozornost jsou jeho hlavními cíli. Mlčet k tomu nebudu, i když samozřejmě v některých případech jeho záměru ozváním se pomáhám,“ napsal.

V dalších odpovědích se vyjadřoval k situaci na Ukrajině a Rusku. Jeden ze čtenářů se ho např. ptal, kde bere informace o tom, že malajské letadlo v loňském roce nad Ukrajinou sestřelili separatisté, zda má jako poslanec nějaké zdroje, o nichž veřejnost mnoho neví. Farský odkázal na britskou BBC.

Další odpovědi poslance Farského naleznete také zde

Konstatoval také, že díky počínání Ruska se blížíme ke třetí světové válce. „Zatím se Putin chová stejně jako Hitler na začátku druhé světové války. Snad se podaří přerodu ve III. světovou válku zabránit,“ doufá zákonodárce v reakci na dotaz čtenáře vystupujícího pod přezdívkou Jihočech 1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…