Poslanec Rajchl, Jurečka s Pekarovou a Rakušanem na pracáku. Tak by dnes promluvili voliči

05.05.2023 17:21 | Ze sítí

Ve volbách do Poslanecké sněmovny by podle aktuálního výzkumu suverénně zvítězilo hnutí ANO se ziskem 33,5 %. Na druhém místě by se s velkým odstupem umístila ODS s 13,2 %. Kromě Pirátů a SPD by žádná jiná současná parlamentní strana nepřekročila pětiprocentní hranici vstupu do Sněmovny. Naopak se ziskem 6,7 % by uspěla strana PRO Jindřicha Rajchla.

Poslanec Rajchl, Jurečka s Pekarovou a Rakušanem na pracáku. Tak by dnes promluvili voliči
Foto: Sanep
Popisek: Volební preference duben 2023

Hnutí ANO nadále rostou voličské preference, podle dubnového měření společnosti SANEP by ANO vyhrálo volby do Poslanecké sněmovny se ziskem 33,5 %, což znamená měsíční nárůst o 0,4 procentního bodu. „Hnutí ANO tak nadále zůstává jednoznačně nejsilnější opoziční stranou a s velkým náskokem drtí všechny ostatní politické strany a hnutí na naší domácí politické scéně,“ píše agentura ve své analýze.

Setrvale naopak klesají preference vládním stranám, z nichž nejsilnější je ODS v čele s premiérem Petrem Fialou, která by se ziskem 13,2 % udržela na druhém místě. Jde o mírné pohoršení o 0,1 procentního bodu oproti minulému měsíci.  

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Třetí zůstali Piráti v čele s Ivanem Bartošem se ziskem 10,1 % a čtvrtou pomyslnou příčku v nynějších hypotetických volbách do sněmovny by obsadilo hnutí SPD v čele s Tomiem Okamurou se ziskem 9,4 %. I SPD si oproti minulému měsíci pohoršilo, konkrétně o 0,2 procentního bodu.

Žádná jiná vládní strana by se do Sněmovny aktuálně nedostala, naopak rostoucí tendence potvrdila strana PRO pod vedením Jindřicha Rajchla. Ta získala 6,7 %, čímž si oproti minulému měsíci polepšila o 0,3 procentního bodu.

Hnutí STAN již poněkolikáté v průzkumech nepřekročilo hranici 5 % pro vstup do Sněmovny, aktuálně by hnutí v čele s Vítem Rakušanem získalo 4,7 %. Ještě hůře je na tom TOP 09 se ziskem 4,2 %, a na konci pomyslného pelotonu by se umístila vládní KDU-ČSL se ziskem 3,8 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…