Poslanec si oficiálně stěžoval, že má v jídelně na výběr málo obědů. A začaly se dít věci

24.02.2017 10:04

Pouhý den vydrželo nařízení kancléře Poslanecké sněmovny Petra Kynštetra, kterým zakazoval vstup do dvou restaurací ve sněmovně všem s výjimkou kmenových zaměstnanců a akreditovaných novinářů. Informoval o tom Securitymagazin.cz.

Poslanec si oficiálně stěžoval, že má v jídelně na výběr málo obědů. A začaly se dít věci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanci ve sněmovně

Podle důvěryhodných zdrojů redakce serveru Securitymagazin.cz si stěžoval jeden z členů zákonodárného sboru na to, že když se jde po přerušení jednání na obědovou pauzu ve 13:00 najíst, nemá si již na jídelním lístku dostatečně z čeho vybírat. Kancléř reagoval nařízením, které zakazovalo v době od 11:00 do 13:30 vstup všem, kteří nepoužívají lístky na jídlo.

Celý text je ZDE

To se však podle serveru týkalo také většiny policistů z ochranné služby PČR. Těm se totiž nevyplatí lístkový systém s nízkým příspěvkem z FKSP vůbec používat, a proto se stávají platícími strávníky. „Hladová vyhláška“ postihla rovněž asistenty poslanců, tajemníky klubů a jejich sekretariáty a další nekmenové zaměstnance sněmovny.

„To víte, že mě to naštvalo. Před 11:00 vám nikde oběd nedají a to mám jako čekat do půl druhý, abych se směl naobědvat? Ty tři zbývající restaurace, co jsou v budově, jsou prostě drahé a navíc musíte dlouho čekat na výdej. A jít někam ven? Jiné restaurace na Malé Straně mají ceny nastavené spíše pro turisty,“ sdělil redakci anonymně jeden z členů ochranné služby PČR.

Kynštetr však po kritice omezil na druhý den nařízení pouze na jednu restauraci se „ závodním“ stravováním a druhá restaurace byla z opatření vyjmuta, dodal server.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …