Poslankyně Hnyková na protiislámské demonstraci: Podělím se s vámi o osobní zkušenost s českými dětmi a uprchlíky

28.10.2015 21:32

REPORTÁŽ Více než 800 lidí, především mladých a středního věku, se zúčastnilo na Mírovém náměstí v Ústí nad Labem demonstrace proti islámu a utečencům. Na místě bylo vidět desítky velkých i malých českých vlajek, řadu transparentů a demonstranti o sobě dávali patřičně vědět skandováním, dupáním, potleskem a pískotem.

Poslankyně Hnyková na protiislámské demonstraci: Podělím se s vámi o osobní zkušenost s českými dětmi a uprchlíky
Foto: Archiv JH
Popisek: Jana Hnyková

Je nám stále vnucováno, že islám je náboženství,“ řekla v úvodu členka krajské organizace Úsvitu - Národní koalice Eva Barešová. „Ale pokud je náboženství podřízeno politickému právu, tak se stává politickou ideologií. A v případě islámu se jedná o nenávistnou totalitní politickou ideologii, jejíž jediným cílem je podrobení nebo genocida všech evropských národů a nastolení islámu. Česká republika má za sebou dvě totalitní ideologie a třetí si nesmíme nechat vnutit. Copak jsme my, občané České republiky, něco míň než nelegální migranti?“ Odpovědí ji bylo bouřlivé „ne!!!“.

Pískající cizinec vyhoštěn. Z náměstí

„Máme snad pro naši vládu menší význam než ti, kteří mají jediný cíl, a tím je likvidace civilizace. To nesmíme dopustit, neboť my jsme národ a jen my občané máme v rukou budoucnost našich potomků..“ ujala se následně slova předsedkyně Suverenity Jana Volfová. „Chci se zeptat pánů poslanců z Topky, ANO, sociální demokracie a křesťanů, jestli by si někdy nechtěli poslechnout názor obyčejných matek a žen. Jestli by si neměli uvědomit, že tohle je slovo, které si myslí celý národ, že to jsou slova, která chceme slyšet a pro ně chodíme na náměstí. Páni poslanci těchto stran, odejděte, protože vy nevíte, co chce slyšet, a hlavně co chce, aby se stalo, národ České republiky.“

Než se dostala ke slovu další členka Úsvitu Zuzana Hančlová, došlo k malému incidentu, kdy anglicky hovořící mladý muž pískal a křičel z davu, a musel být napomenut. Když ani to nepomohlo a výkřiky jediného českého slova „Fuj“ pokračovaly, byl pořadateli vyveden mimo náměstí. I po cestě z náměstí anglicky křičel: „ Vítejte, uprchlíci!“

„My jsme tady doma. Kdo je tady doma?,“ znělo pak z tribuny a náměstí zahučelo: „ My!“

Proč nekopírujeme americký postoj k ilegálům

„Během jednoho roku odešlo z Ameriky více než milion ilegálních běženců. Nikdo nenazýval USA rasistickou zemí, nikdo je nenazýval xenofobní, jako se na nás snaží hodnotit poslanec Zlatuška. Prostě to byli ilegální běženci, tak byli posláni zpátky domů. A my máme připraven zákon, kterým to stejným způsobem chceme udělat i tady,“ pokračovala Hančlová a odpovědí jí byl bouřlivý potlesk. „Člověk, který utíká, volí první bezpečnou zemi. Neříká, že utíká tam, kde jsou dobré sociální dávky."

Poté se rozhořela diskuse nad transparent Hysterie není program a Ježíš miluje všechny, zda to jsou proti- nebo pro-islámské reakce. „ Pokud ten transparent má pravdu, tak je naší povinností se starat o náš domov, naše rodiny,“ zaznělo z pódia. „Ježíš není, když jsou tady taková zvěrstva," křičel mladší muž svůj názor na svět plný válek. „Jde nám o jednu věc. Přijďte i na další demonstraci,“ pozvali je organizátoři. „Já nevidím tady nic hysterického.“ „Někde jsem viděla krásný plakát,“ glosovala Volfová: „Mohamede, zůstaň doma, tady bydlí Ježíš.“ A opět se tleskalo.

Nechceme Kuberovce a afrošašky!

Předsedkyně krajského Úsvitu – Národní koalice Iva Procházková pozdravila přítomné ironickou narážkou: „Dobré odpoledne, xenofobové! Nikdo z nás se nebrání žádným cizím hostům, pokud se chovají jako hosté. K situaci v Teplicích: Jsme po pás v průšvihu a v Teplicích vládnou muslimové. Co se za jedenáct let stalo, co je na teplické radnici senátor Kubera se svou pákou? Hodili nás přes palubu. Měli bychom držet ústa a krok, protože máme zdarma popelnice, tedy odvoz odpadků. Pískot. Na naše stížnosti a námitky má pan primátor jedinou odpověď: A co mám dělat? Co je to za primátora, když neví, co má dělat? K čemu jej potom potřebujeme? Copak si starostové i radní v našem kraji myslí, že nám mohou ukazovat, že jim na nás nezáleží, protože zrovna není před volbami? Lidé si to pamatují a v příštích volbách jim to dají patřičně najevo. Už by si měli začít hledat práci. Nikoho z nich tam nechceme vidět – ani Kuberovce, ani Mráčkovce, ani jejich afrošašky. Nikoho podruhé nezvolíme!“

Na tapetě Šabatová

Poslankyně za Úsvit z Libereckého kraje Jana Hnyková pak řekla následující: „Chtěla bych se s vámi podělit o aktuální osobní zkušenost. V pondělí jsem připravila výjezdní zasedání do Libereckého kraje. Diskutovali jsme se starosty a řediteli škol a tam jsme se dozvěděli, že naše děti nemají na obědy ve školách. Tak jsme jeli do imigračního tábora v Bělé - Jezové a tam jsme se dozvěděli, že naši imigranti mají výběr ze čtyř jídel!“ „ Fuuuuj.,“ znělo náměstím. „Paní Šabatová kritizuje, v jakých špatných podmínkách uprchlíci žijí a my jsme se na vlastní oči přesvědčili, že tam mají 24 hodin zdravotní péči, jezdí na výlety, nemusí si uklízet….“ „Hanba,“ odpovědělo téměř jedním dechem náměstí. „Čí lidská práva tedy zastupuje ombudsmanka,“ ptala se dále poslankyně. „Na všechny jeden metr!,“ křičel rozkurážený dav. „Mnohokrát jsme ji vyzývali, aby myslela na naše občany. Když byly katastrofy, vždy jsme postiženým pomohli, řada z vás dala ze svého, aby se jim poslalo, aby se zas zmátořili. A myslím, že bychom pomohli i těm, kteří se na nás hrnou… „ „Ale u nich doma!“ Křičeli občané Ústí.

„Naši zem muži přece vždycky chránili, nikdy neodcházeli, aby nás, ženy s dětmi, tady nechali. Anooo, jsou to chudáci, ztratili svůj národ, křičeli občané. „Kde uprchlíci vzali na tu cestu, komu prodali ten majetek ve své zemi?“ pokračovala v řečnických otázkách poslankyně Úsvitu.

Brněnský paradox

„Jsem nadšena hojnou účastí, Je divné, že se nepřipojilo Brno, kde stojí mešita, kde je nejvíce islamistů a muslimů. Věřím, že tato bojová nálada, která jasně říká, že tuto zemi nedáme, se přenese na celý národ. Jenom něco vykřikovat na pódiích by bylo vůči této zemi nezodpovědné. Zodpovědné je říkat to na těch pódiích, ale zároveň to přetvářet do zákonů a ty zákony dávat do sněmovny,“ dodala následně pro ParlamentníListy.cz na závěr shromáždění Jana Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…