Pošlete Davida Ratha do Bruselu? Vede kandidátku s Humlem a Janou Volfovou

09.03.2019 7:25

Bývalý přední politik ČSSD a hejtman David Rath, který je zatím nepravomocně odsouzen za korupci, je lídrem kandidátní listiny České suverenity pro eurovolby 2019. Dvojkou je bývalý poslanec za Věci veřejné a ČSSD Stanislav Huml, na třetím místě kandidátky je předsedkyně České suverenity a dřívější poslankyně za ČSSD Jana Volfová.

Pošlete Davida Ratha do Bruselu? Vede kandidátku s Humlem a Janou Volfovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Bývalý vlivný sociální demokrat David Rath je trestně stíhán již sedm let od doby, kdy jej policisté zadrželi s krabicí, v niž si nesl sedm milionů korun. Následně ho obvinili z přijetí úplatku. Rath dodnes tvrdí, že případ vznikl na politickou objednávku. Podle svých slov se z něj za posledních sedm let snaží udělat „karbanátek“, čemuž se prý brání, střídavě s úspěchem. Nyní chce zkusit zabojovat o přízeň voličů v blížících se volbách do Evropského parlamentu na kandidátce České suverenity 
 
Jako největší problémy Evropské unie vidí strana „snahu definitivně zničit suverenitu jednotlivých členských států EU, neřešení migrační krize a přebujelou administrativu Bruselu“. K řešení těchto problémů Česká suverenita navrhuje zavedení práva veta na rozhodování Evropské komise i Evropského parlamentu pro každý členský stát, uzavření evropských hranic, vracení nelegálních uprchlíků do jejich zemí a zrušení řady evropských institucí a komisí. 
 
Evropské volby se uskuteční 24. a 25. května. V roce 2014 je vyhrálo hnutí ANO, které získalo stejně jako TOP 09 a ČSSD čtyři europoslance. Po třech zástupcích v Evropském parlamentu mají KSČM a KDU-ČSL, dva ODS a jednoho Svobodní. Volby provázela rekordně nízká účast 18,2 procenta hlasujících. 
 
Voliči budou letos rozhodovat o 21 českých europoslancích. Strany mají úřadům předložit kandidátky do 19. března, většina z nich už je představila. Vládní hnutí ANO plánuje kandidátku uzavřít 14. března.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …