Posselt škodí už 30 let! Zahradilovi došla trpělivost

31.12.2020 13:13

Poslance Evropského parlamentu Jana Zahradila (ODS) vyvedl z míry předseda Sudetoněmeckého landsmanšaftu Bernd Posselt, když ve svém adventním projevu označil odsun sudetských Němců z českých zemí za „chladnokrevou plánovanou etnickou čistku“. O to víc kriticky Zahradil pohlíží na to, jak Posselta některá česká média doslova „cpou“ svým čtenářům; konkrétně zmiňuje Šafrovo Forum24.

Posselt škodí už 30 let! Zahradilovi došla trpělivost
Foto: Repro Info.cz
Popisek: Europoslanec ODS Jan Zahradil

Šéf Sudetoněmeckého landsmanšaftu Posselt se ve svém zveřejněném videu z poslední adventní neděle opět vrátil k odsunu sudetských Němců, který podle něj nebyl ničím jiným, než „chladnokrevně plánovanou etnickou čistkou“.

Nezapomněl okomentovat také brněnskou Pouť smíření, která dle jeho slov „vyjadřuje protest mnoha Čechů, a zejména mladých Čechů, proti vyhnání a ozřejmuje, že směřujeme k lepší budoucnosti“.

Opakovaná označování odsunu jako „plánované čistky“ z úst předáka sudetských Němců docela vytáčí europoslance Zahradila.

„Tento člověk škodí svou zaťatou propagandou česko-německým vztahům už třicet let (ani před Vánoci si zjevně nedal pokoj). Za tu dobu přitom prohrál vše, co se dalo. Stal se irelevantním jak v Německu, natož v České republice,“ reflektuje Posseltova slova Zahradil na svém facebooku.

Nechápe proto, že Posselta některá česká média předkládají svým čtenářům více, než je nezbytné. „Přesto jej některá česká média opakovaně cpou publiku pod nos. Naposledy pan Šafr a jeho Aeronet ‚pro chytřejší‘. Jak příznačné. Jak trapné. Jak zbytečné,“ doplnil Zahradil.

Kritické zhodnocení adventního projevu předáka sudetských Němců Bernda Posselta sepsala například i novinářka Jana Bobošíková společně s ekonomkou a členkou Rady České televize Hanou Lipovskou pro Institut svobody a demokracie.

„Klademe si otázku, kde bere Posselt drzost dělat z německého obyvatelstva tehdejšího Československa mučedníky,“ kritizují ve společném textu s tím, že jde o přepisování minulosti. Upozornily, že Posselt vychválil i propagátora Hitlerjugend a varovaly, že Posselt svou rétorikou se může snažit o nové územní i majetkové požadavky.

Jako „provokaci zabalenou do adventu“ označil projev předáka sudetských Němců člen KSČM Miroslav Kavij.

Připomněl odkaz prezidenta Beneše, který je stále aktuální, a sice že „Německo se nikdy nevzdá snahy o ovládnutí Evropy. Je aktuální stále a dlouho zůstane. Dnes navíc s českými přisluhovači ‚vlastenci‘ a ‚krajany‘ z řad především KDU-ČSL, ale kupodivu i ČSSD, kteří se budou chtít omlouvat za spravedlivý odsun Němců po 2. světové válce dle vzoru exprezidenta Václava Havla,“ uvedl Kavij.

„Touha landsmanšaftu po navrácení majetku nadále zatemňuje všechna zvěrstva, která Němci na občanech československého státu napáchali,“ dodal komunista.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…