Postřehy Petra Robejška po německých volbách: Jedna tradiční strana může mít existenční starosti

28.09.2017 11:22

Petr Robejšek komentuje oslavu vstupu Alternativy pro Německo do dolní komory německého parlamentu, Bundestagu. Zdůrazňuje, že AfD není nepřátelská vůči demokracii. Je prý jen jedinou skutečně radikálně opoziční stranou stojící proti současným německým elitám, které mnohdy odmítají řešit problémy země.

Postřehy Petra Robejška po německých volbách: Jedna tradiční strana může mít existenční starosti
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Šéf Realistů Petr Robejšek

Vstup Alternativy pro Německo do Bundestagu podle zakladatele strany Realisté ukazuje, že se německá politika vrací ke klasickému pravo-levému střetu.

„AfD je totiž jediná opravdová opoziční strana. Není v opozici vůči demokratickému systému, jak jí podsouvají její nepřátelé. Ale zato je v radikální opozici vůči tomu, jak politici etablovaných stran vybírají problémy, kterými se má politika zabývat, a způsoby, jak problémy řešit,“ píše Robejšek na serveru Neviditelný pes.

Celý článek naleznete zde.

Německá politická scéna teď bude podle Robejška vypadat následovně. Nalevo se sblíží sociální demokracie s postkomunistickou Die Linke. Napravo bude stát AfD a veprostřed strana Angely Merkelové CDU/CSU, respektive jen CDU neboli křesťanští demokraté. Největší problémy teď bude podle Robejška mít CSU – bavorská Křesťanskosociální unie, která s CDU dlouhodobě spolupracuje. Této straně teď hrozí, že zcela přijde o své voliče. Část jich může získat Merkelová a část AfD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…