Potřebujeme padesát let klidu, má o naší budoucnosti jasno Franz

07.12.2012 9:35

Prezidentští kandidáti jsou v jednom kole. Dělí se na ty, kteří mají za sebou silný tým a velké finance, a na ty, kteří jsou výrazní sami o sobě a upoutávají na sebe většinu pozornosti. Mezi ně patří i Vladimír Franz, právník, vysokoškolský profesor a umělec.

Potřebujeme padesát let klidu, má o naší budoucnosti jasno Franz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Franz nasbíral 88388 podpisů pod svou prezidentskou kandidaturu

„Jestli někomu vadí, jak vypadám, ať vydá manuál, jak má člověk vypadat: jakou má mít barvu očí, vlasů, uší, kolik má vážit a měřit," rozohnil se Franz v pátečním rozhovoru pro MF Dnes. Reakce na jeho vzhled ho podle jeho slov už unavují a chce, aby jeho vzhled lidé brali jako přidanou hodnotu. „Tetování se mi líbilo od malička," dodává. Franz zároveň popírá, že se nechal potetovat proto, aby vypadal drsně. „Nikdy jsem si nechtěl hrát na drsňáka. To bych mohl dělat třeba box, ten by byl mnohem dostupnější," vysvětluje.

Jedna z věcí, která prezidentského kandidáta tíží, je česká malost a závist. „Když jsem některé své věci prezentoval v USA, tak na Američanech bylo vidět, jak mají radost, že se mi daří. Tady, když jsem dostal po šesté Radokovu cenu, tak jsem si rok neškrtl v žádném divadle," poukazuje na rozpor mezi západním a českým myšlením. „Většina západních zemí přirozeně prodělala těch dvě stě tři sta let vývoje, ale vzhledem k tomu, že tady to vzniklo z jakéhosi úrodku pár národních obrozenců, oni ten obrovský úkol stihli za sto let, a chybí tady to, co říkal Masaryk, že potřebujeme: padesát let klidu, abychom k věcem dospěli a vnitřně si je osvojili," má jasno Franz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…