Pozor na nebezpečný teror zelených aktivistů. Svobodní burcují primátora

27.04.2023 9:50 | Ze sítí

Ekologičtí aktivisté pokračují v dopravních blokádách Prahy. Pochody po i tak přetížených silnicích si chtějí vynutit pozornost pražských politiků a prosadit plošné zavedení maximálně třicetikilometrové rychlosti. Naposledy se tak stalo poslední dubnové pondělí. A reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Svobodní dokonce sepsali velmi ostrý otevřený dopis, se kterým se obrátili na pražského primátora Bohuslava Svobodu. A jeho odpověď aktivisty nepotěší.

Pozor na nebezpečný teror zelených aktivistů. Svobodní burcují primátora
Foto: Archiv Svobodní
Popisek: Luboš Zálom, místopředseda Svobodných

„Aktivisté za omezení rychlosti si právem vysloužili opovržení nejširší veřejnosti. Nejen řidičů. Vy, pražští politici, dopřáváte však těmto nebezpečným teroristům sluchu. Jednáte s nimi. Implicitně přijímáte jejich morální, ideologické a politické teze. Dáváte jim punc jakési relevance. Stavíte se proti pokojným občanům. Také na vás ulpí vina, až jednoho dne aktivisté české filiálky Poslední generace zablokují dopravu po celé Praze. Také na vás ulpí vina, až kvůli jejich protestu nedoveze sanitka včas pacienta do nemocnice,“ napsal Luboš Zálom, místopředseda Svobodných v otevřeném dopise. 
 
V této souvislosti zároveň připomněli, že ve stejný den ekologičtí aktivisté blokovali dopravy také v německém Berlíně, kde se dokonce na hlavních tazích městem přilepili k asfaltu. „V Berlíně zkolaboval záchranný systém. Většina sanitek uvízla v kolonách, aktivisté z hnutí Poslední generace jim neumožnili průjezd. Zelení aktivisté v Německu tak jednoznačně zahájili teror vůči pokojným občanům města. Ve své blokádě hodlají pokračovat - jdou doslova přes mrtvoly,“ neberou si Svobodní servítky a vyzvali představitele Prahy, aby hnutí Poslední generace odsoudili. „Apelujeme na vás, abyste proti nim postupovali všemi zákonnými prostředky a chránili tak zájmy pokojných občanů. Jinak se stavíte na jejich stranu: na stranu nepřátel lidí,“ dodal Zálom. 
 
 
Pražský primátor Bohuslav Svoboda v návaznosti na otevřený dopis Svobodných oznámil, že odmítá dále jednat s ekologickými aktivisty právě kvůli způsobu, jakým se snaží vynutit pozornost. „Ukončení blokád silnic bylo jednou z podmínek pro další jednání se zástupci Poslední generace a dalších iniciativ. Protože blokády pokračují a další jsou plánované, oznámil jsem dnes, že za těchto okolností považuji další jednání za bezpředmětná,“ sdělil Bohuslav Svoboda na dotaz ParlamentníchListů.cz. 
 
Představitelé iniciativy Poslední generace, která stojí za protesty v Praze, v reakci na postoj primátora oznámili, že v blokách metropole budou pokračovat. „Pochody ale nepořádáme, abychom si vynutili jednání s magistrátem. Chceme upozornit na neudržitelný stav dopravy v Praze a vyvolat diskusi mezi odborníky i veřejností, bez které není možné nezbytné změny prosadit. Po osmi týdnech od začátku naší kampaně můžeme shrnout, že v této snaze jsme úspěšní. K reálné změně politiky města máme ještě daleko. V pořádání pochodů budeme tedy pokračovat, nejméně do konce června,“ prohlásili představitelé iniciativy Poslední generace na twitteru
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

proč se jich všichni tak bojí ?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemako jako pako , 27.04.2023 10:26:38
proč se z toho dělá mediální šílenství...proboha, to je přeci omezování osobní svobody...co na to policie ? každá jedna demonstrace musí být 10 x oznámena...tady zablokují dopravu, udělají finanční škodu a nic se neděje ??kde to žijeme ?

|  8 |  0

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…